topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk-inspirert kylling

Fransk-inspirert kylling

med grov gulrotmos og varm løksaus

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

4 g

Kyllingbuljong

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

300 g

Strimlet kyllingbryst

500 g

Poteter

2 stk

Gulrot

1 stk

Salat

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

1 pose

Kruspersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Salt (steg 2)

1 dl

Vann (steg 5)

etter behov

Smør (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Melk (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier597 kcal
Energi (kj)2496 kj
Fett17.41 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater60.15 g
Sukker17 g
Protein50.13 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp lettsaltet vann* i en mellomstor kjele. Skjær poteter og gulrøtter i 2 cm terninger (uskrellet). Skjær løk i tynne skiver. Grovhakk persille. 


Lag gulrot- og potetmos
2

Tilsett poteter og gulrøtter i kjelen med kokende vann* og kok i 10-12 min, eller inntil de lett kan deles med en kniv. Hell vannet fra, og tilsett melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og eventuelt en klatt smør*. Mos med en potetmoser eller gaffel. Rør inn persille og sett til side med lokk på. 


Stek løk
3

Varm opp smør* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk og sukker [½ ts | 1 ts] i 3-4 min, inntil løk begynner å mykne. 


Stek kylling
4

Tilsett kylling i stekepannen og stek i 4-5 min under omrøring, inntil gyllen og nesten gjennomstekt. 


Tilsett mozzarella
5

Tilsett kyllingbuljong, vann* [1 dl | 2 dl], salt* og en stor klype pepper* i stekepannen under omrøring, og dryss så over med mozzarella. Kok i 3-4 min, eller inntil osten har smeltet og kyllingen gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. Plukk bladene av hjertesalaten. 


Servér
6

Anrett gulrot- og potetmos og kylling i dype tallerkener. Øs over med løksaus og dryss med persille. Servér salatblader ved siden av, drypp med honning- og sennepsdressing, og krydre med en klype salt* og pepper*.