Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
4 g
Kyllingbuljong
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
300 g
Strimlet kyllingbryst
500 g
Poteter
2 stk
Gulrot
1 stk
Salat
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
1 pose
Kruspersille
½ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Salt (steg 2)
1 dl
Vann (steg 5)
etter behov
Smør (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Melk (steg 2)
Kok opp lettsaltet vann* i en mellomstor kjele. Skjær poteter og gulrøtter i 2 cm terninger (uskrellet). Skjær løk i tynne skiver. Grovhakk persille.
Tilsett poteter og gulrøtter i kjelen med kokende vann* og kok i 10-12 min, eller inntil de lett kan deles med en kniv. Hell vannet fra, og tilsett melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og eventuelt en klatt smør*. Mos med en potetmoser eller gaffel. Rør inn persille og sett til side med lokk på.
Varm opp smør* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk og sukker [½ ts | 1 ts] i 3-4 min, inntil løk begynner å mykne.
Tilsett kylling i stekepannen og stek i 4-5 min under omrøring, inntil gyllen og nesten gjennomstekt.
Tilsett kyllingbuljong, vann* [1 dl | 2 dl], salt* og en stor klype pepper* i stekepannen under omrøring, og dryss så over med mozzarella. Kok i 3-4 min, eller inntil osten har smeltet og kyllingen gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. Plukk bladene av hjertesalaten.
Anrett gulrot- og potetmos og kylling i dype tallerkener. Øs over med løksaus og dryss med persille. Servér salatblader ved siden av, drypp med honning- og sennepsdressing, og krydre med en klype salt* og pepper*.