topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk laks 'en papillote'

Fransk laks 'en papillote'

med 'daupinois'-poteter og saftig pæresalat

I dag skal vi lage et skikkelig festmåltid - fransk laks 'en papilotte', som betyr at laksen er pakket inn og bakt med gulrot, kjørvel og sitron. Vi lager også pomme dauphinoise - en potetgrateng med fløte, smør og ost. Tilbehøret byr på pæresalat med spinat og sitron.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

2 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Gulrot

1 pose

Kjørvel

1 stk

Sitron

500 g

Poteter

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Pære

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

10 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Melk (steg 1)

3 ss

Smør (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1016 kcal
Energi (kj)4249 kj
Fett67.1 g
Mettet fett27.9 g
Karbohydrater62.5 g
Sukker18.8 g
Protein39.4 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekebrett
Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en kjele.

Skjær poteter i 1/2 cm tykker skiver.

Kok poteter i 6-8 min, eller til nesten gjennomkokt. Hell av vannet.

Bland matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. 

Lag fløtegratinerte poteter
2

Skjær smør [3 ss | 6 ss] i små biter.

Legg potetskiver i et jevnt lag i en ildfast form. Hell over fløteblandingen. Strø over finrevet ost og fordel halvparten av smørbitene jevnt over. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til potetene er gjennomstekte og osten gyllen.

Forbered grønnsaker og fisk
3

Skjær sitron i båter. Plukk kjørvelblader.

Finhakk eller press hvitløk. Skjær gulrot (uskrelt) i 1/2 cm skiver på skrått, og overfør til et stort bakepapirark (bruk 2 ark for 4P). Krydre med en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Tørk fisk med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt og pepper.

Legg fisk oppå gulrot.

TIPS: Det er viktig at gulrøttene skjæres så tynne som mulig slik at de blir gjennomstekte.

Bak fisk
4

Fordel hvitløk, resterende smør og kjørvel over fisken. Legg halvparten av sitronbåtene på siden. Brett bakepapiret sammen og lukk. Overfør til et stekebrett. 

Når potetene har 15 min igjen, sett i ovnen og bak i 12-15 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt.

GRILLTIPS: Pakk gulrot, fisk og fyll i folie, og grill i 10-15 min. Vær forsiktig når du åpner fiskepakkene, det kommer varm damp ut.

Lag salat
5

Skyll spinat.

Del pære i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Visp sitronsaft [1/2 ss | 1 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype salt og pepper i en skål.

Rett før servering, bland inn spinat og pære.

Server
6

Åpne fiskepakkene og press forsiktig sitronbåtene over fisk og grønnsaker.

Anrett på tallerkener og legg på fløtegratinerte poteter og pæresalat.

Strø solsikkefrø [1/2 pakke, 2P] over salaten.