Frikadeller og bernaise-potetsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frikadeller og bernaise-potetsalat

Frikadeller og bernaise-potetsalat

med reddik- og cherrytomatsalat

Frikadeller er en dansk klassiker som vanligvis lages med kjøttdeig. Vi serverer våre frikadeller med en herlig kremet potetsalat som raskt tilberedes med ferdigkokte poteter, bernaisesaus og estragon. Som tilbehør blander vi en frisk salat med spinat, cherrytomater og reddiker som toppes med gresskarkjerner.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Estragon

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

1 stk

Løk

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

125 g

Cherrytomater

75 g

Reddiker

60 g

Spinat

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

1 stk

Småpoteter, ferdigkokte

160 g

Bearnaisesaus

(Inneholder Melk)

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

1

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

1 ss

Smør til steking

½ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Olje til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1049 kcal
Energi (kj)4388 kj
Fett68.7 g
Mettet fett22.9 g
Karbohydrater65 g
Sukker8.9 g
Protein34.1 g
Natrium102.4 mg

Framgangsmåte

Form frikadeller
1

Riv løk grovt.

Bland kjøttdeig, brødrasp, revet løk, egg, salt og en klype pepper i en stor skål.

Form frikadeller (4 per person) med fuktige hender.

Stek frikadeller
2

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek frikadeller, snu dem regelmessig, i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekt. Senk til middels varme når de er brunet.

Legg til side på en tallerken.

VIKTIG: Frikadellene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Lag potetsalat
3

Halver potet.

Skjær sitron i båter.

Bland potet, bernaisesaus, salt og sitronsaft i en stor skål.

Forbered grønnsaker
4

Skyll og grovhakk spinat.

Halver reddiker.

Finhakk estragon.

Bland salat
5

Bland cherrytomater, spinat, reddiker, salt og olivenolje i en mellomstor skål

Server
6

Anrett frikadeller, potetsalat og salat på tallerkener.

Topp potetsalat med estragon og en klype pepper.

Topp salat med gresskarkjerner.