Frikadeller er en dansk klassiker som vanligvis lages med kjøttdeig. Vi serverer våre frikadeller med en herlig kremet potetsalat og en frisk salat med spinat, tomater og reddiker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
75 g
Reddiker
1 pose
Estragon
1 stk
Løk
60 g
Spinat
400 g
Småpoteter
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Tomat
1 stk
Egg til frikadeller
½ ts
Salt til frikadeller
1 ss
Smør til steking
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til salat
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Halver potet.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og sett til side for å svalne.
Riv løk grovt.
Bland kjøttdeig, brødrasp, revet løk, egg, salt og en klype pepper i en stor skål.
Form frikadeller (4 per person) med fuktige hender.
Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek frikadeller, snu dem regelmessig, i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekt. Senk til middels varme når de er brunet.
Legg til side på en tallerken.
VIKTIG: Frikadellene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Skyll og grovhakk spinat.
Halver reddiker.
Grovhakk tomat.
Finhakk estragon.
Bland rømme, majones, estragon, salt og en klype pepper i en stor skål. Vend inn ferdigkokte poteter.
Bland tomat, spinat, reddiker, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål
Anrett frikadeller, potetsalat og salat på tallerkener.