Frikadeller og potetsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frikadeller og potetsalat

Frikadeller og potetsalat

med reddik- og tomatsalat

Frikadeller er en dansk klassiker som vanligvis lages med kjøttdeig. Vi serverer våre frikadeller med en herlig kremet potetsalat og en frisk salat med spinat, tomater og reddiker.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

75 g

Reddiker

1 pose

Estragon

1 stk

Løk

60 g

Spinat

400 g

Småpoteter

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg til frikadeller

½ ts

Salt til frikadeller

1 ss

Smør til steking

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier805 kcal
Energi (kj)3370 kj
Fett51.4 g
Mettet fett18.1 g
Karbohydrater48 g
Sukker7 g
Protein32 g
Natrium102.4 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Halver potet.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og sett til side for å svalne.

Form frikadeller
2

Riv løk grovt.

Bland kjøttdeig, brødrasp, revet løk, egg, salt og en klype pepper i en stor skål.

Form frikadeller (4 per person) med fuktige hender.

Stek frikadeller
3

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek frikadeller, snu dem regelmessig, i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekt. Senk til middels varme når de er brunet.

Legg til side på en tallerken.

VIKTIG: Frikadellene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Lag potetsalat
4

Skyll og grovhakk spinat.

Halver reddiker.

Grovhakk tomat.

Finhakk estragon.

Bland rømme, majones, estragon, salt og en klype pepper i en stor skål. Vend inn ferdigkokte poteter.

Bland salat
5

Bland tomat, spinat, reddiker, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål

Server
6

Anrett frikadeller, potetsalat og salat på tallerkener.