Fyldig calabrese- og cherrytomatpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fyldig calabrese- og cherrytomatpasta

Fyldig calabrese- og cherrytomatpasta

med hvitløks- og persillebrød

Hvem kan si nei til en fyldig og kremet pastarett? Vår deilige variant består av en tomatbasert saus laget av løk, cherrytomater, hakkede tomater, calabresepesto, fløte og vår egen krydderblanding, Mamas Favoritt. Samtidig steker vi baguetter smurt med hvitløks- og persillesmør. Til slutt vender vi spaghetti og spinat i sausen. Et dryss finrevet ost er prikken over i-en, og så er maten klar til å nytes.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ pakke

Hakkede tomater

1 stk

Løk

60 g

Calabresepesto

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

1 stk

Hvitløk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)

30 g

Spinat

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Smør til brød

¼ ts

Salt til smør

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier967 kcal
Energi (kj)4046 kj
Fett44.2 g
Mettet fett22.5 g
Karbohydrater113.2 g
Sukker19.3 g
Protein25.3 g
Natrium408.1 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, ta smør ut av kjøleskapet så det blir romtemperert.

Finhakk løk.

Skyll spinat.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, cherrytomat, salt og en klype pepper i 3-4 min, eller til myknet.

Lag hvitløksbrød
4

I mellomtiden, del baguett i to på langs.

Finhakk persille. Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, persille, smør og salt i en liten skål.

Legg baguette på et stekebrett med bakepapir. Smør på hvitløkssmør.

Stek i ovnen i 6-8 min, eller til ristet og sprø.

Lag saus
5

Tilsett hakkede tomater, calabresepesto, matfløte, pastavann, grønnsaksbuljong og Mamas Favoritt i pannen med grønnsaker. La putre i 1-2 min, eller til saus tykner.

Vend pasta og spinat i saus.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.

Server
6

Fordel spaghetti i skåler.

Dryss over finrevet ost, og server med hvitløksbrød på siden.