En fyldig gryterett er den ultimate kosematen. Vår variant er laget med pulled beef, løk, gulrot og timian blandet i rødvinssaus, kyllingbuljong, Worcestersaus. En kremet hvitløksmos er det perfekte tilbehøret, servert med mørkokte grønne bønner med sitronsaft på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Pulled beef
2 stk
Hvitløk
500 g
Poteter
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Timian
½ stk
Sitron
75 g
Grønne bønner
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Smør (steg 4)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter. Skrell hvitløk.
Kok potet og hvitløk i 11-13 min, til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og mos potet og hvitløk med melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk
TIPS: Tilsett en klatt smør for en mer kremet mos.
I mellomtiden, finhakk løk.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Stek løk og gulrot i 3-4 min, til noe myknet.
Tilsett kjøtt, sky fra pakningen, rødvinssaus, kyllingbuljong, worcestersaus og timianstilk.
Senk til middels varme, tilsett ekstra vann [1/2 dl | 1 dl] og la putre under lokk i 12-14 min.
Plukk ut timianstilk når kjøttet er klart, og bland inn smør [1 ss | 2 ss].
TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann om gryten virker tørr.
I mellomtiden, kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær endene av grønne bønner [1/2 pose, 2P].
Kok grønne bønner i 5-6 min, til myke. Hell av vannet.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Anrett gryterett, hvitløksmos og grønne bønner i skåler.
Press sitronsaft [1 ss | 2 ss] over grønne bønner.