I dag skal vi ta den kulinariske turen til det asiatiske kjøkken. vi steker svinekjøtt og glaserer den med asiatisk woksaus. Den sprø nuddelsalaten består av nudler blandet med stekt kål, gulrot og ingefør. Strø sesamfrø over svinekjøttet og nyt dagens middag.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Ingefær
1 stk
Gulrot
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
150 g
Spisskål, skåret
75 g
Rødkål
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
300 g
Svin ytrefilet
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
2 ss
Vann (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Riv gulrot grovt. Skjær svinekjøtt i 3 cm strimler på et eget skjærebrett.
Kok opp en kjele med saltet vann*. Kok nudler i 1-2 min, til myke. Hell av vannet. Drypp over en skvett olivenolje* slik at nudlene ikke klistrer seg sammen. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek spisskål, rødkål, gulrot, ingefær og en klype salt* i 2-3 min, til det starter å mykne.
Bland grønnsaker og soyasaus i kjelen med nudler. Sett til side med lokk for å holde på varmen.
Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Tilsett svinekjøtt, krydre med salt* [½ ts | 1 ts] og stek i 3-4 min, til gjennomstekt. Fjern stekepannen fra varmen og rør inn asiatisk woksaus [½ pakke, 2P] og vann* [2 ss | 4 ss].
Anrett nudler i dype tallerkener. Topp med svinekjøtt og hell over resterende saus fra stekepannen. Pynt med sesamfrø.