Gnocchi-carbonara og sprøtt bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi-carbonara og sprøtt bacon

Gnocchi-carbonara og sprøtt bacon

med balsamico-, tomat- og ruccolasalat

Spaghetti carbonara er kongen av kremet pasta, men har du prøvd å erstatte spaghetti med sprø gnocchi? Vi kan garantere at det blir en favoritt! Vi steker bacon, løk og hvitløk, og lager carbonarasausen med eggeplommer, matfløte og revet ost. Sausen toppes med gyllenstekt gnocchi, og serveres med en herlig salat med ovnsbakt tomat og fersk ruccola som tilbehør.

Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

350 g

Gnocchi

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)

140 g

Bacon, terninger

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 stk

Tomat

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

40 g

Ruccola

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

2 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

2 stk

Egg (steg 4)

1 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier842 kcal
Energi (kj)3524 kj
Fett45.8 g
Mettet fett21 g
Karbohydrater69.1 g
Sukker9 g
Protein36.5 g
Natrium196.6 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak tomat
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær tomat i 2 cm brede båter.

Fordel tomat på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje og balsamico, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke.

Stek gnocchi
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Dekk bunnen av en stekepanne [2 stekepanner, 4P] med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek gnocchi i 6-8 min, eller til gylne. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

TIPS: Tilsett mer olivenolje hvis gnocchi setter seg fast i pannen.

TIPS: Gnocchi trenger ikke å kokes før den stekes.

Stek bacon
3

Varm opp en ny mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon og løk i 4-5 min, til gyllent.

Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.

Lag saus
4

I mellomtiden, skill eggeplomme fra eggehvite [2 stk | 4 stk].

Bland eggeplommer, matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong [1/2 pose, 2P] og finrevet ost [40g | 80g] i en mellomstor skål.

Krydre med en klype pepper, pisk med en gaffel og sett til side.

Senk til middels varme. Tilsett fløteblandingen og vann [1 dl | 2 dl] i pannen med bacon. Rør om og hold varmt.

Bland salat
5

Skyll ruccola.

La ovnsbakte tomater svalne noe.

Bland ruccola, tomat og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål rett før servering.

Server
6

Anrett carbonarasaus og salat i dype tallerkener.

Topp saus med sprø gnocchi.