Spaghetti carbonara er kongen av kremet pasta, men har du prøvd å erstatte spaghetti med sprø gnocchi? Vi kan garantere at det blir en favoritt! Vi steker bacon, løk og hvitløk, og lager carbonarasausen med eggeplommer, matfløte og revet ost. Sausen toppes med gyllenstekt gnocchi, og serveres med en herlig salat med ovnsbakt tomat og fersk ruccola som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
350 g
Gnocchi
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)
140 g
Bacon, terninger
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Tomat
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
40 g
Ruccola
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
2 g
Kyllingbuljong
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Sukker (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
2 stk
Egg (steg 4)
1 dl
Vann (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær tomat i 2 cm brede båter.
Fordel tomat på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje og balsamico, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Dekk bunnen av en stekepanne [2 stekepanner, 4P] med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek gnocchi i 6-8 min, eller til gylne. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
TIPS: Tilsett mer olivenolje hvis gnocchi setter seg fast i pannen.
TIPS: Gnocchi trenger ikke å kokes før den stekes.
Varm opp en ny mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon og løk i 4-5 min, til gyllent.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.
I mellomtiden, skill eggeplomme fra eggehvite [2 stk | 4 stk].
Bland eggeplommer, matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong [1/2 pose, 2P] og finrevet ost [40g | 80g] i en mellomstor skål.
Krydre med en klype pepper, pisk med en gaffel og sett til side.
Senk til middels varme. Tilsett fløteblandingen og vann [1 dl | 2 dl] i pannen med bacon. Rør om og hold varmt.
Skyll ruccola.
La ovnsbakte tomater svalne noe.
Bland ruccola, tomat og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål rett før servering.
Anrett carbonarasaus og salat i dype tallerkener.
Topp saus med sprø gnocchi.