Gnocchi og hvitløkspangrattato
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi og hvitløkspangrattato

Gnocchi og hvitløkspangrattato

med stekte grønnsaker og italiensk hardost

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Poteter eller pasta? I dag trenger du ikke å velge - vi skal nemlig lage gnocchi! Dette er en type pasta som blir laget med poteter, og den trenger ikke å kokes før vi steker den. Vi blander gnocchi med en lekker saus laget med cherrytomater, squash, basilikum, creme fraiche og spinat. Vi topper sausen med sprø hvitløkspangrattato.

Tags:
Rask
Kalorilett
Vegetar
Sterk
Melkefri
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 g

Chiliflak

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

2 stk

Hvitløk

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

350 g

Gnocchi

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)

250 g

Cherrytomater

½ stk

Squash

½ stk

Rødløk

1 pose

Basilikum

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ dl

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier632 kcal
Energi (kj)2644 kj
Fett29.9 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater71.1 g
Sukker7.2 g
Protein17.2 g
Natrium424.4 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Lag hvitløkspangrattato
1

Press eller finhakk hvitløk.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek hvitløk og panko [1/2 pakke, 2P] i 3-4 min, til gyllent. Krydre med en klype salt og pepper og sett til side på en tallerken. 

Stek gnocchi
2

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til stekepannen [2 panner, 4P] på middels høy varme.

Stek gnocchi under omrøring i 6-8 min. Krydre med en klype salt og pepper og overfør til en tallerken.

TIPS: Gnocchi skal ikke kokes før den stekes.

TIPS: Tilsett mer olivenolje om nødvendig.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, del cherrytomater i to.

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter.

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek rødløk og squash i 3-4 min.

Tilsett cherrytomater og Middelhavsdrøm og stek i ytterligere 3-4 min.

Lag saus
5

I mellomtiden, plukk og grovhakk basilikum.

Skyll spinat.

Senk til middels varme og tilsett basilikum, creme fraiche, vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong og en klype chiliflak. La putre i 1-2 min.

Tilsett spinat og bland godt til alt er dekket av saus. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett grønnsaker i dype tallerkener (sørg for å få all sausen med).

Topp med gnocchi, italiensk hardost, hvitløkspangrattato og chiliflak.