Gnocchi og hvitløkspangrattato
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi og hvitløkspangrattato

Gnocchi og hvitløkspangrattato

med stekte grønnsaker og italiensk hardost

Poteter eller pasta? I dag trenger du ikke å velge - vi skal nemlig lage gnocchi! Dette er en type pasta som blir laget med poteter, og den trenger ikke å kokes før vi steker den. Vi blander gnocchi med en lekker saus laget med cherrytomater, squash, basilikum, creme fraiche og spinat. Vi topper sausen med sprø hvitløkspangrattato.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 g

Chiliflak

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

60 g

Spinat

2 stk

Hvitløk

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

350 g

Gnocchi

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)

250 g

Cherrytomater

½ stk

Squash

½ stk

Rødløk

1 pose

Basilikum

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ dl

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier631 kcal
Energi (kj)2642 kj
Fett29.6 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater71.1 g
Sukker7.2 g
Protein17.2 g
Natrium424.4 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Lag hvitløkspangrattato
1

Press eller finhakk hvitløk.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek hvitløk og panko [1/2 pakke, 2P] i 3-4 min, til gyllent. Krydre med en klype salt og pepper og sett til side på en tallerken. 

Stek gnocchi
2

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til stekepannen [2 panner, 4P] på middels høy varme.

Stek gnocchi under omrøring i 6-8 min. Krydre med en klype salt og pepper og overfør til en tallerken.

TIPS: Gnocchi skal ikke kokes før den stekes.

TIPS: Tilsett mer olivenolje om nødvendig.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, del cherrytomater i to.

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter.

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek rødløk og squash i 3-4 min.

Tilsett cherrytomater og Middelhavsdrøm og stek i ytterligere 3-4 min.

Lag saus
5

I mellomtiden, plukk og grovhakk basilikum.

Skyll spinat.

Senk til middels varme og tilsett basilikum, creme fraiche, vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong og en klype chiliflak. La putre i 1-2 min.

Tilsett spinat og bland godt til alt er dekket av saus. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett grønnsaker i dype tallerkener (sørg for å få all sausen med).

Topp med gnocchi, italiensk hardost, hvitløkspangrattato og chiliflak.