Poteter eller pasta? I dag trenger du ikke å velge - vi skal nemlig lage gnocchi! Dette er en type pasta som blir laget med poteter, og den trenger ikke å kokes før vi steker den. Vi blander gnocchi med en lekker saus laget med cherrytomater, squash, basilikum, creme fraiche og spinat. Vi topper sausen med sprø hvitløkspangrattato.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 g
Chiliflak
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
60 g
Spinat
2 stk
Hvitløk
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
350 g
Gnocchi
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)
250 g
Cherrytomater
½ stk
Squash
½ stk
Rødløk
1 pose
Basilikum
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 ss
Smør (steg 1)
½ dl
Vann (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Press eller finhakk hvitløk.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek hvitløk og panko [1/2 pakke, 2P] i 3-4 min, til gyllent. Krydre med en klype salt og pepper og sett til side på en tallerken.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til stekepannen [2 panner, 4P] på middels høy varme.
Stek gnocchi under omrøring i 6-8 min. Krydre med en klype salt og pepper og overfør til en tallerken.
TIPS: Gnocchi skal ikke kokes før den stekes.
TIPS: Tilsett mer olivenolje om nødvendig.
I mellomtiden, del cherrytomater i to.
Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.
Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek rødløk og squash i 3-4 min.
Tilsett cherrytomater og Middelhavsdrøm og stek i ytterligere 3-4 min.
I mellomtiden, plukk og grovhakk basilikum.
Skyll spinat.
Senk til middels varme og tilsett basilikum, creme fraiche, vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong og en klype chiliflak. La putre i 1-2 min.
Tilsett spinat og bland godt til alt er dekket av saus. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett grønnsaker i dype tallerkener (sørg for å få all sausen med).
Topp med gnocchi, italiensk hardost, hvitløkspangrattato og chiliflak.