Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
15 ml
Balsamico
1 stk
Sitron
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Agurk
2 stk
Tomat
500 g
Poteter
1 stk
Rødløk
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjør poteter (uskrellet) i 1 cm store båter. Skjær sitron i båter. Riv agurk fint og krydre med en klype salt*.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*. Hell over en skvett olivenolje*. Drypp over sitronsaft [1 spsk | 2 spsk] og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gyldne.
Riv hvitløk [½ stk, 2P]. Press ut vannet av agurken i en sil over vasken. Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt* og pepper* i en skål.
Skjær rødløk i båter (spar 1-2 båter). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling med en klype salt* og pepper* i 2 min på hver side. Overfør kylling og rødløk til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk resterende rødløk. Skjær tomat i tynne skiver. Grovhakk persille (spar litt til servering). Bland rødløk, tomat, persille, olivenolje*, balsamico, en klype salt* og pepper* i en skål.
Fordel kylling på tallerkener, med potetbåter og tomatsalat på siden. Drypp over tzatziki, og pynt med persille.