topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert kylling

Gresk-inspirert kylling

med poteter, tomatsalat & tzatziki

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

15 ml

Balsamico

1 stk

Sitron

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier508 kcal
Energi (kj)2124 kj
Fett6.96 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater64.48 g
Sukker19.8 g
Protein42.91 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Skjær poteter i båter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjør poteter (uskrellet) i 1 cm store båter. Skjær sitron i båter. Riv agurk fint og krydre med en klype salt*.

Bak poteter
2

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*. Hell over en skvett olivenolje*. Drypp over sitronsaft [1 spsk | 2 spsk] og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gyldne.

Bland tzatziki
3

Riv hvitløk [½ stk, 2P]. Press ut vannet av agurken i en sil over vasken. Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt* og pepper* i en skål.

Stek kylling
4

Skjær rødløk i båter (spar 1-2 båter). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling med en klype salt* og pepper* i 2 min på hver side. Overfør kylling og rødløk til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
5

Finhakk resterende rødløk. Skjær tomat i tynne skiver. Grovhakk persille (spar litt til servering). Bland rødløk, tomat, persille, olivenolje*, balsamico, en klype salt* og pepper* i en skål.

Server
6

Fordel kylling på tallerkener, med potetbåter og tomatsalat på siden. Drypp over tzatziki, og pynt med persille.