Det greske kjøkken er kjent for gode retter, og denne oppskriften skuffer ikke. Vi skal lage BBQ-marinert kylling med potetbåter og hjemmelaget tzatziki til middag i dag. En smakfull rett som hele familien vil like.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Rødløk
1 pose
Bladpersille
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm store båter.
Skjær sitron i båter.
Fordel poteter på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Drypp over sitronsaft [1 ss | 2 ss] og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne.
Riv eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Riv agurk grovt. Press ut vannet av agurken i en sil eller med hånden.
Bland agurk, yoghurt, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Skjær rødløk i båter.
Krydre kylling med salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg kylling og rødløk (spar 1-2 båter) på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk resterende rødløkbåter.
Grovhakk tomat og persille (spar et par blader til pynt).
Bland rødløk, tomat, persille, balsamico, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett kylling, potetbåter og tomatsalat på tallerkener.
Drypp over tzatziki og pynt med resterende persille.