topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert kylling

Gresk-inspirert kylling

med sitronbakte poteter og hjemmelaget tzatziki

Det greske kjøkken er kjent for gode retter, og denne oppskriften skuffer ikke. Vi skal lage BBQ-marinert kylling med potetbåter og hjemmelaget tzatziki til middag i dag. En smakfull rett som hele familien vil like.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Rødløk

1 pose

Bladpersille

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier530 kcal
Energi (kj)2215 kj
Fett13.9 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater56.6 g
Sukker13.4 g
Protein42.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm store båter.

Skjær sitron i båter.  

Bak poteter
2

Fordel poteter på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Drypp over sitronsaft [1 ss | 2 ss] og bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne.

Lag tzatziki
3

Riv eller press hvitløk [1/2 stk, 2P]. 

Riv agurk grovt. Press ut vannet av agurken i en sil eller med hånden.

Bland agurk, yoghurt, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Stek kylling
4

Skjær rødløk i båter.

Krydre kylling med salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Legg kylling og rødløk (spar 1-2 båter) på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
5

Finhakk resterende rødløkbåter.

Grovhakk tomat og persille (spar et par blader til pynt).

Bland rødløk, tomat, persille, balsamico, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett kylling, potetbåter og tomatsalat på tallerkener.

Drypp over tzatziki og pynt med resterende persille.