Det greske kjøkken er kjent for gode retter, og denne oppskriften skuffer ikke. Vi skal lage BBQ-marinert kylling med potetbåter og hjemmelaget tzatziki til middag i dag. En smakfull rett som hele familien vil like.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Rødløk
1 pose
Bladpersille
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm store båter. Skjær sitron i båter. Riv agurk [1/2 stk, 2P] fint og krydre med en klype salt*.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*. Hell over en skvett olivenolje*. Drypp over sitronsaft [1 ss | 2 ss] og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gyldne.
Riv hvitløk. Press ut vannet av agurken i en sil eller med hånden. Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt* og pepper* i en skål.
Skjær rødløk i båter (spar 1-2 båter). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling med en klype salt* og pepper* i 2 min på hver side. Overfør kylling og rødløk til et stekebrett med bakepapir. Pensle begge sider av kyllingen med BBQ-saus. Bak i ovnen i 10-12 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk resterende rødløk. Skjær tomat i tynne skiver. Grovhakk persille (spar litt til servering). Bland rødløk, tomat, persille, olivenolje*, balsamico, en klype salt* og pepper* i en skål.
Anrett kylling, potetbåter og tomatsalat på tallerkener. Drypp over tzatziki og pynt med litt persille.