Det greske kjøkken er kjent for gode retter, og denne oppskriften skuffer ikke. Vi skal lage BBQ-marinert kylling med potetbåter og hjemmelaget tzatziki til middag i dag. En smakfull rett som hele familien vil like.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Rødløk
1 pose
Bladpersille
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm store båter.
Skjær sitron i båter.
Riv agurk fint og krydre med en klype salt.
Fordel poteter på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper. Hell over en skvett olivenolje.
Drypp over sitronsaft [1 ss | 2 ss] og bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Legg agurk i et kjøkkenhåndkle og press ut så mye væske som mulig.
Bland agurk, yoghurt, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Skjær rødløk i båter.
Krydre kyllingbryst med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling 2 min på hver side, til brunet.
Overfør kylling og rødløk (spar 1-2 båter) til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min.
VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Finhakk resterende rødløk.
Grovhakk tomat.
Grovhakk persille (spar litt til servering).
Bland rødløk, tomat, persille, balsamico, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett kylling, potetbåter, rødløk, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.
Pynt med persille.