topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert kylling

Gresk-inspirert kylling

med sitronbakte poteter og tzatziki

Det greske kjøkken er kjent for gode retter, og denne oppskriften skuffer ikke. Vi skal lage BBQ-marinert kylling med potetbåter og hjemmelaget tzatziki til middag i dag. En smakfull rett som hele familien vil like.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Hvitløk

2 stk

Tomat

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

500 g

Poteter

1 stk

Sitron

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier579 kcal
Energi (kj)2424 kj
Fett19.2 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater58.5 g
Sukker10.6 g
Protein42.1 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm store båter.

Skjær sitron i båter.

Riv agurk fint og krydre med en klype salt.

Bak poteter
2

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper. Hell over en skvett olivenolje.

Drypp over sitronsaft og bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Bland tzatziki
3

Finhakk eller press hvitløk.

Legg agurk i et kjøkkenhåndkle og press ut så mye væske som mulig.

Bland agurk, yoghurt, hvitløk, salt og en klype pepper i en skål.

Stek kylling
4

Skjær rødløk i båter.

Krydre kyllingbryst med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling 2 min på hver side, til brunet.

Overfør kylling og rødløk (spar 1-2 båter) til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Lag salat
5

Finhakk resterende rødløk.

Grovhakk tomat.

Grovhakk persille (spar litt til servering).

Bland rødløk, tomat, persille, balsamico, salt og en klype pepper i en skål.

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett kylling, potetbåter, rødløk, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.

Pynt med persille.