Det greske kjøkken er kjent for gode retter, og denne oppskriften skuffer ikke. Vi skal lage BBQ-marinert kylling med potetbåter og hjemmelaget tzatziki til middag i dag. En smakfull rett som hele familien vil like.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Hvitløk
2 stk
Tomat
1 pose
Bladpersille
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
1 stk
Rødløk
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til dressing
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til salat
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm store båter.
Skjær sitron i båter.
Riv agurk fint og krydre med en klype salt.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper. Hell over en skvett olivenolje.
Drypp over sitronsaft og bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Finhakk eller press hvitløk.
Legg agurk i et kjøkkenhåndkle og press ut så mye væske som mulig.
Bland agurk, yoghurt, hvitløk, salt og en klype pepper i en skål.
Skjær rødløk i båter.
Krydre kyllingbryst med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling 2 min på hver side, til brunet.
Overfør kylling og rødløk (spar 1-2 båter) til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min.
VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Finhakk resterende rødløk.
Grovhakk tomat.
Grovhakk persille (spar litt til servering).
Bland rødløk, tomat, persille, balsamico, salt og en klype pepper i en skål.
TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett kylling, potetbåter, rødløk, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.
Pynt med persille.