topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert orzosalat

Gresk-inspirert orzosalat

med halloumi og pestoyoghurt

Vi kombinerer orzo med herlig middelhavskrydder, basilikum, smør, gulrot og spinat. Vi pannesteker også fyldig halloumi slik at den får en sprø stekeskorpe. I tillegg lager vi en herlig gresk agurksalat og en kremet pestodressing.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Basilikum

50 g

Kremet pestodressing

4 g

Middelhavsdrøm

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

180 g

Orzo

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya, Egg, Lupin)

1 stk

Tomat

1 stk

Gulrot

1 stk

Sitron

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til orzotto

2 ss

Smør til orzotto

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1122 kcal
Energi (kj)4693 kj
Fett67.2 g
Mettet fett31.7 g
Karbohydrater81.2 g
Sukker15.8 g
Protein42.4 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok orzo
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Hell av vannet.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.


TIPS: 'Al dente' betyr at orzo er myk med litt tyggemotstand.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.

Grovhakk agurk og tomat i 1 cm biter.

Skrell gulrot i lange bånd med en skreller. Finhakk innerste del.

Skyll spinat.

Del sitron i to.

Finhakk basilikum.

Bland sammen
3

Bland en skvett sitronsaft, rødløk, agurk, tomat, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Bland yoghurt, kremet pestodressing og en klype salt og pepper i en liten skål.

Stek halloumi
4

Skjær halloumi i horisontale skiver (2 per person).

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gylne.

Bland sammen
5

Når vannet er helt av orzo, tilsett Middelhavsdrøm, salt, en stor klype pepper, basilikum og smør. Bland til smøret har smeltet.

La stå til avkjøling en liten stund, vend deretter inn gulrot og spinat.

Server
6

Anrett orzo i skåler, legg på agurksalat og halloumi.

Server med kremet pestodressing.