Hellas eller Italia? I dag trenger du ikke å velge, for dagens oppskrift byr på smaksopplevelser fra begge land. Vi lager en herlig pastarett med tortelloni, paprika, rødløk, gresk salatost og kalamataoliven. Vi serverer pastaen med en kremet ostedressing og fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
1 stk
Hvitløk
½ stk
Rødløk
1 stk
Paprika
250 g
Cherrytomater
1 pose
Oregano
1 pose
Bladpersille
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
40 g
Kalamataoliven
2 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en kjele med saltet* vann*. Tilsett pasta og kok under omrøring i 4-5 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og tilsett eventuelt en skvett olivenolje* i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Grovhakk spinat og oliven. Del cherrytomater i to. Finhakk oregano og persille.
Bland olivenolje* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper*, halvparten av oreganoen, halvparten av persillen og halvparten av hvitløken i en stor skål.
Når pastaen er ferdig kokt, bland pasta, smuldre salatost [2 ss | 4 ss] og grønnsaker i skålen med hvitløksolje og bland godt.
Smuldre resterende salatost i en liten skål og bland med rømme [1/2 pakke, 2P], resterende hvitløk og oregano. Krydre med pepper*.
Anrett pasta og grønnsaker i dype tallerkener. Øs over med ostedressing og pynt med persille.