Gresk-inspirert tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert tortelloni

Gresk-inspirert tortelloni

med kremet ostedressing og kalamataoliven

Hellas eller Italia? I dag trenger du ikke å velge, for dagens oppskrift byr på smaksopplevelser fra begge land. Vi lager en herlig pastarett med tortelloni, paprika, rødløk, gresk salatost og kalamataoliven. Vi serverer pastaen med en kremet ostedressing og fersk persille.

Tags:
One Pan
Rask
Vegetar
Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Rødløk

1 stk

Paprika

250 g

Cherrytomater

1 pose

Oregano

1 pose

Bladpersille

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

40 g

Kalamataoliven

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier811 kcal
Energi (kj)3394 kj
Fett43.9 g
Mettet fett15.8 g
Karbohydrater72.71 g
Sukker18.9 g
Protein27.71 g
Natrium0 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en kjele med saltet* vann*. Tilsett pasta og kok under omrøring i 4-5 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og tilsett eventuelt en skvett olivenolje* i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand. 

Forbered grønnsaker
2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Grovhakk spinat og oliven. Del cherrytomater i to. Finhakk oregano og persille. 

Lag hvitløksolje
3

Bland olivenolje* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper*, halvparten av oreganoen, halvparten av persillen og halvparten av hvitløken i en stor skål.

Bland pasta og grønnsaker
4

Når pastaen er ferdig kokt, bland pasta, smuldre salatost [2 ss | 4 ss] og grønnsaker i skålen med hvitløksolje og bland godt.

Lag ostedressing
5

Smuldre resterende salatost i en liten skål og bland med rømme [1/2 pakke, 2P], resterende hvitløk og oregano. Krydre med pepper*.

Server
6

Anrett pasta og grønnsaker i dype tallerkener. Øs over med ostedressing og pynt med persille.