I dag kan du glede deg til en sunn og varmende middag inspirert av middelhavets kjøkken. Moussaka kommer opprinnelig fra områdene rundt Midtøsten, og i vår moussaka fokuserer vi på de beste smakene – smakfull aubergine, middelhavskrydret kjøttdeig og en frisk gulrotsalat. En klassisk familiefavoritt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
4 g
Middelhavsdrøm
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Kyllingbuljong
1 pakke
Hakkede tomater
½ stk
Squash
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Gulrot
1 stk
Aubergine
¼ ts
Salt til aubergine
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til saus
½ ts
Sukker til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær aubergine i 1 cm tynne skiver.
Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med en klype salt. Bak i ovnen i 10-12 min, til lett gyllen.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 3-4 min, eller til brunet.
I mellomtiden, skjær squash i 1 cm store biter.
Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk.
Tilsett løk og squash i stekepannen og stek i 3-4 min. Krydre med en klype salt og pepper.
Tilsett hvitløk, Middelhavsdrøm og kyllingbuljong, og stek i 30 sek til velduftende.
Rør inn hakkede tomater, salt og sukker og la putre i 1 min, til lett tyknet.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa.
Overfør halvparten av blandingen fra stekepannen i en ildfast form. Fordel ovnsbakt aubergine over, og topp med resten av blandingen. Smør mornaysaus i et jevnt lag på toppen og strø over finrevet ost.
Bak i ovnen i 10-15 min, til osten er gyllen.
I mellomtiden, skrell gulrot til tynne bånd med en potetskreller.
Grovhakk persille.
Bland gulrotbånd og persille i en skål og krydre med en klype salt og pepper. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om du ønsker.
Anrett gresk moussaka og gulrotsalat på tallerkener.