På menyen i dag står greske köfter, en gresk variant av en kjøttbolle, med en herlig og saftig tabbouleh med appelsin. Vi blander også sammen en dressing med sitron som gjør retten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Panamat
250 g
Kjøttdeig av storfe
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Appelsin
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ pose
Bladpersille
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Sitron
½ ts
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl], salt [1/2 ts |1 ts] og kyllingbuljong.
Tilsett tranebær og couscous. Dekk med lokk og sett til side i 5 min, til vannet har absorbert.
Rør opp med en gaffel.
Finhakk persille [½ pose, 2P].
Bland kjøttdeig, Panamat, halvparten av persille, egg [1 stk | 2 stk], panko og salt [½ ts | 1 ts] i en skål. Krydre med en klype pepper.
Form farsen til 8 cm lange köfter (ca. 3 stk per person).
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek köfter i 2-3 min, til brunet. Vend ofte.
Senk til middels varme og stek i ytterligere 6-7 min, til gjennomstekte.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Finhakk tomat og agurk.
Skjær endene av appelsin og skrell sidene. Fjern det hvite og skjær appelsin [½ stk, 2P] i 1 cm terninger.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Tilsett resterende persille, tomat, agurk og appelsin til skål med couscous. Bland godt. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Bland yoghurt, en skvett sitronsft og en klype salt og pepper.
Anrett couscous på tallerkener og topp med köfter og en klatt sitronyoghurt.