Hva med en middag man kan varme seg på? Vi har hentet inspirasjon fra India, og byr på den klassiske Tikka Masalaen, men med et nytt blikk. Hovedrollen i vår tikka masala-versjon er den milde og gode butternutgresskaren, som har blitt så populær de siste årene. Tilbehøret er en luftig spinatris og sprø tortillachips med persilleolje.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Butternutgresskar
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Løk
½ boks
Tomatpure
4 g
Curry-On
4 g
Mild Mahal
30 g
Tikka masala
1 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
200 ml
Kokosmelk
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Bladpersille
7.5 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
10 g
Ingefærpasta
2.5 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 dl
Vann (steg 3)
2 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skrell butternutgresskar.
Del i to, fjern frø og skjær i 1 cm biter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til møre og gylne.
Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
Varm opp en panne på middels høy varme.
Rist revet kokos [1/2 pose, 2P] under omrøring i 2-3 min, eller til gyllen. Sett til side i en skål.
I mellomtiden, finhakk løk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. Stek løk, ingefærpasta, salt [1/4 ts | 1/2 ts], Mild Mahal, Curry-on, Tikka Masala og tomatpure [1/2 boks, 2P] i 2-3 min, eller til myk løk.
Tilsett vann [2 dl | 4 dl], og kok opp. La simre under lokk på middels lav varme i 10 min.
Finhakk persille og hvitløk [1/2 stk, 2P] (eller press).
Skjær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i triangler.
Bland olivenolje [2 ss | 4 ss], persille, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Fordel tortilla i et jevnt lag på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Smør på persilleolje.
Bak i ovnen i 4-6 min, eller til gylne og sprø.
TIPS: Følg med slik at tortillachipsene ikke blir brent.
Når sausen har putret i 10 min, tilsett gresskar, kokosmelk og salt [1/2 ts | 1 ts]. La putre videre i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.
Skyll spinat.
Når risen er ferdig, bland inn spinat.
Anrett spinatris i skåler og topp med gresskar-tikka masala.
Pynt med ristet kokos.
Server tortillachips på siden.