Et klassisk festmåltid når det er best - stekt Angus ytrefilet med varm potetsalat. Biffen marineres i Panamat-krydder, før den grilles til perfeksjon! Potetsalaten byr på mange spennende ingredienser som spinat, dill, gresskarkjerner og gresk salatost. Vi topper lat med en sur-søt sitron- og honningdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Dill
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
½ stk
Squash
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
400 g
Småpoteter
4 g
Panamat
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
300 g
Ytrefilet av storfe
½ stk
Sitron
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Forvarm grillen på svært høy varme.
Ta kjøtt ut av kjøleskapet.
Bland Panamat og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Bland kjøtt i marinaden og krydre med en klype salt og pepper. Sett til side.
Del poteter i kvarte biter.
Fordel poteter på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i ovnen i 25-35 min.
Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tynne skiver.
Når potetene har 10 min igjen av steketiden, legg squash på stekebrettet med potetene.
Varm opp en stekepanne på høy varme.
Rist gresskarkjerner i 3-4 min. Sett til side i en skål.
I mellomtiden, skjær sitron [½ stk, 2P] i båter.
Bland creme fraiche, majones, honning- og sennepsdressing, en skvett sitronsaft, salt [¼ ts I ½ ts] og en klype pepper i en skål. Smak til med mer sitronsaft om ønskelig.
Grill kjøtt i 2-3 min per side, til ønsket tilberedning.
Grovhakk dill.
Skyll spinat.
Når grønnsakene er ferdig stekt, tilsett spinat, dill, gresskarkjerner og smuldret gresk salatost på stekebrettet. Bland godt.
Anrett potetsalat og biff på tallerkener.
Hell over sennepssaus.
Server sitronbåter og resterende saus på siden.