'Primavera' betyr vår på spansk, og denne retten skaper skikkelig vårstemning! Vi vender al dente-kokt spaghetti i en fyldig saus laget med purre, hvitløk, matfløte, creme fraiche, ost, grønnsaksbuljong og sukkererter. Pastaen toppes med et dryss fersk gressløk og enda mer ost - bedre blir det ikke!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Purre
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
½ pose
Sukkererter
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 stk
Hvitløk
60 g
Spinat
1 pose
Gressløk
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær purre i tynne, halve skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Skyll spinat.
Halver sukkererter [1/2 pakke, 2P] på langs.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek purre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3-4 min, eller til myknet.
Tilsett hvitløk og stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], creme fraiche, halvparten av finrevet ost, pastavann, grønnsaksbuljong og sukkererter. La putre i 3-4 min, til noe tyknet.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.
I mellomtiden, skjær gressløk i 2 cm lange biter.
Vend spaghetti og spinat i sausen.
Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Anrett pasta i dype tallerkener.
Topp med fersk gressløk og finrevet ost.