topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grønn pasta primavera

Grønn pasta primavera

med hvit saus og sukkererter

'Primavera' betyr vår på spansk, og denne retten skaper skikkelig vårstemning! Vi vender al dente-kokt spaghetti i en fyldig saus laget med purre, hvitløk, matfløte, creme fraiche, ost, grønnsaksbuljong og sukkererter. Pastaen toppes med et dryss fersk gressløk og enda mer ost - bedre blir det ikke!

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Purre

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

½ pose

Sukkererter

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

2 stk

Hvitløk

60 g

Spinat

1 pose

Gressløk

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier772 kcal
Energi (kj)3231 kj
Fett39.9 g
Mettet fett20.9 g
Karbohydrater74.1 g
Sukker12 g
Protein25.7 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær purre i tynne, halve skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll spinat.

Halver sukkererter [1/2 pakke, 2P] på langs.

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek grønnsaker
3

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek purre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3-4 min, eller til myknet.

Tilsett hvitløk og stek i 30 sek, til velduftende.

Lag saus
4

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], creme fraiche, halvparten av finrevet ost, pastavann, grønnsaksbuljong og sukkererter. La putre i 3-4 min, til noe tyknet.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.

Tilsett pasta
5

I mellomtiden, skjær gressløk i 2 cm lange biter.

Vend spaghetti og spinat i sausen.

Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener.

Topp med fersk gressløk og finrevet ost.