topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt BBQ-kylling

Gyllenstekt BBQ-kylling

med ovnsbakte rotfrukter og hvitløksdressing

Denne retten består av perfekt stekt kylling, smakfulle rotfrukter som vi baker i ovnen med vår gode krydderblanding, Mamas Favoritt, en frisk salat med pære og ruccola, og til slutt en kremet hvitløksdressing.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

300 g

Rotfruktsblanding

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Hvitløk

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

40 g

Ruccola

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Eple

10 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier671 kcal
Energi (kj)2809 kj
Fett31.21 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater53.78 g
Sukker16.6 g
Protein42.06 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær rotfruktblanding og poteter i 1 cm staver. 

Fjern skallet til hvitløk.

Fordel alt på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss], og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt. Stek i 25-30 min. 

TIPS: Bruk to stekebrett dersom det ikke er plass på ett.

Forbered råvarer
2

Skjær eple i 1 cm biter.

Skjær kylling i 3 biter per person på et eget skjærebrett.

Ta ut hvitløk
3

Ta hvitløk av stekebrettet etter 10 min i ovnen. La rotfruktene steke videre.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen. 

Stek kylling krydret med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

Bland olivenolje [½ ss | 1 ss], eple og ruccola i en skål. Smak til med en klype salt og pepper.

Mos ovnsbakt hvitløk i en skål og bland med yoghurt. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett kylling, rotfrukter og salat på tallerkener.

Topp salat med solsikkefrø [½ pakke, 2P].

Server hvitløksdressing på siden.