Denne retten består av perfekt stekt kylling, smakfulle rotfrukter som vi baker i ovnen med vår gode krydderblanding, Mamas Favoritt, en frisk salat med pære og ruccola, og til slutt en kremet hvitløksdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
300 g
Rotfruktsblanding
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Hvitløk
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
40 g
Ruccola
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Eple
10 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rotfruktblanding og poteter i 1 cm staver.
Fjern skallet til hvitløk.
Fordel alt på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss], og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt. Stek i 25-30 min.
TIPS: Bruk to stekebrett dersom det ikke er plass på ett.
Skjær eple i 1 cm biter.
Skjær kylling i 3 biter per person på et eget skjærebrett.
Ta hvitløk av stekebrettet etter 10 min i ovnen. La rotfruktene steke videre.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen.
Stek kylling krydret med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Bland olivenolje [½ ss | 1 ss], eple og ruccola i en skål. Smak til med en klype salt og pepper.
Mos ovnsbakt hvitløk i en skål og bland med yoghurt. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett kylling, rotfrukter og salat på tallerkener.
Topp salat med solsikkefrø [½ pakke, 2P].
Server hvitløksdressing på siden.