Mør kylling har hovedrollen i denne retten. Kyllingen bakes i ovnen sammen med rotfrukter, rødløk og paprika, før vi lager en smakfull BBQ-saus som vi drypper over kylling og grønnsaker. Enkelt og godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
300 g
Kyllingbryst
½ stk
Paprika
2 stk
Pastinakk
2 stk
Gulrot
2 stk
Rødbete
1 pose
Kruspersille
2 g
Kyllingbuljong
1 stk
Rødløk
½ dl
Vann (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter, rødbeter, pastinakk og gulrøtter i 2 cm tykke terninger (uskrellet). Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min. Snu rotfruktene halvveis i steketiden. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.
Skjær rødløk i båter. Fjern frøene og skjær paprika [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke staver. Grovhakk persille (med stilk).
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek kyllingbryst på hver side i 1 min.
Fordel kylling, rødløk og paprika på et stekebrett. Bak i ovnen sammen med rotfruktene de resterende 11-12 min. Ikke vask stekepannen, den skal brukes i neste steg. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Når det gjenstår 5 min av tiden i ovnen, tilsett kyllingbuljong [1/2 pakke, 2P], BBQ-saus og vann* [1/2 dl | 1 dl] i stekepannen. Kok opp og deretter senk til lav varme. La putre i 2-3 min, eller til sausen tykner. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Anrett kylling, rotfrukter og grønnsaker på tallerkener. Strø over persille og topp med varm BBQ-saus.