topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyros-inspirert kylling

Gyros-inspirert kylling

med myk perlecouscous og hummusdressing

I dag skal vi lage en kjempegod kyllingrett som får en fantastisk smak av vår ferdige krydderblanding, Mamas Favoritt. Vi serverer kylling med perlecouscous kokt med kyllingbuljong. Vi lager også en smakfull tomatsalat med rødløk, agurk og persille, som vi topper med en kremet hummusdressing.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Gluten
Sesam
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Kyllingbuljong

300 g

Strimlet kyllingbryst

½ stk

Rødløk

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

25 g

Hummus

(Inneholder Sesam)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier595 kcal
Energi (kj)2491 kj
Fett10.58 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater70.2 g
Sukker10.2 g
Protein51.04 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok perlecouscous
1

Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og kyllingbuljong.

Tilsett perlecouscous, senk til middels varme og la putre i 12-15 min, til myke, men fremdeles med litt tyggemotstand. Hell av resten av vannet.

Stek kylling
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt.

Stek kylling krydret med Mamas Favoritt under omrøring i 4-5 min, til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Grovhakk persille.

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.

Grovhakk tomat og agurk.

Lag hummusdressing
4

Bland yoghurt, hummus [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Lag tomatsalat
5

Bland rødløk, agurk, tomat, halvparten av persillen, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje om du ønsker.

Rør godt i perlecouscousen med en gaffel.

Server
6

Anrett perlecouscous og tomatsalat i dype tallerkener.

Topp med kylling.

Drypp over hummusdressing og pynt med resterende persille.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image