Gyros og svinekjøtt med pommes frites og hjemmelaget tzatziki.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Rødløk
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
2 stk
Matbrød
(Inneholder Sesam, Gluten, Hvete)
1 ts
Sukker (steg 2)
½ ss
Smør (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min. Skjær svinekjøtt i 1 cm biter på et eget skjærebrett. Bland svinekjøtt, Mamas Favoritt og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side.
Skjær rødløk i tynne skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik, sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en skål. Sett til side, men rør av og til.
Pakk matbrød inn i folie, legg på en rist og varm i 7-8 min, til gjennomvarmet.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt under omrøring i 4-5 min, eller til gjennomstekt.
Del tomat i to og skjær i skiver. Skjær halvparten av agurk i 1 cm biter. Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Riv resterende agurk grovt og klem ut væske fra agurken med hendene. Bland yoghurt, hvitløk, agurk og en klype salt og pepper i en skål. Sett til side til servering.
Skjær matbrød i to og smør på litt tzatziki. Fyll deretter med grønnsaker, svinekjøtt og syltet rødløk. Server ovnsbakte poteter på siden med resterende tzatziki.