Hakkebiff og rødbetetzatziki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hakkebiff og rødbetetzatziki

Hakkebiff og rødbetetzatziki

med rainbow fries og salat

Dagens middag er sammensatt av litt av det elskede og tradisjonelle og litt av det nye og spennende! Vi lager saftige hjemmelagede hakkebiffer med kjøttdeig, eple, rødløk, oregano, worchestersaus og deilig krydder. Som tilbehør lager vi en moderne tzatziki med rødbete samt ovnsbakte grønnsaker i gule, oransje og grønne fargenyanser!

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Soya
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

½ stk

Rødløk

4 g

Panamat

2 stk

Gulrot

300 g

Poteter

½ stk

Rødbeter, ferdigkokte

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Hvitløk

60 g

Salatblanding

½ stk

Eple

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier552 kcal
Energi (kj)2310 kj
Fett26.7 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater103.5 g
Sukker73.6 g
Protein27.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.

Skjær poteter (uskrelte) i båter.

Overfør poteter og gulrot til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Lag farse
2

I mellomtiden, riv rødløk [1/2 stk, 2P] og eple [1/2 stk, 2P] grovt.

Grovhakk oregano.

Bland kjøttdeig, eple, rødløk, oregano, worchestersaus, Panamat og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Stek hakkebiff
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Lag rustikke hakkebiff (2 per pers) ved å slippe litt farse direkte ned i stekepannen. Trykk flate med baksiden av en skje.

Stek i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

Overfør til en tallerken. Dekk til med folie.

VIKTIG: Hakkebiffene er ferdige når de er uten antydninger av rød på innsiden.

TIPS: Snu biffene kun én gang. Da faller de ikke fra hverandre.

Lag rødbetetzatziki
4

I mellomtiden, press eller riv hvitløk [1/2 stk 2P] fint.

Riv rødbete [1/2 stk, 2P] grovt.

Bland rødbete, yoghurt, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Tilsett salat
5

Skyll salat.

Når grønnsakene er ferdig i ovnen, bland inn salat på stekebrettet.

Server
6

Anrett hakkebiff, grønnsaker og rødbetetzatziki på tallerkener.