Dagens middag er sammensatt av litt av det elskede og tradisjonelle og litt av det nye og spennende! Vi lager saftige hjemmelagede hakkebiffer med kjøttdeig, eple, rødløk, oregano, worchestersaus og deilig krydder. Som tilbehør lager vi en moderne tzatziki med rødbete samt ovnsbakte grønnsaker i gule, oransje og grønne fargenyanser!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
½ stk
Rødløk
4 g
Panamat
2 stk
Gulrot
300 g
Poteter
½ stk
Rødbeter, ferdigkokte
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
60 g
Salatblanding
½ stk
Eple
1 pose
Bladpersille
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.
Skjær poteter (uskrelte) i båter.
Overfør poteter og gulrot til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, riv rødløk [1/2 stk, 2P] og eple [1/2 stk, 2P] grovt.
Grovhakk oregano.
Bland kjøttdeig, eple, rødløk, oregano, worchestersaus, Panamat og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Lag rustikke hakkebiff (2 per pers) ved å slippe litt farse direkte ned i stekepannen. Trykk flate med baksiden av en skje.
Stek i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken. Dekk til med folie.
VIKTIG: Hakkebiffene er ferdige når de er uten antydninger av rød på innsiden.
TIPS: Snu biffene kun én gang. Da faller de ikke fra hverandre.
I mellomtiden, press eller riv hvitløk [1/2 stk 2P] fint.
Riv rødbete [1/2 stk, 2P] grovt.
Bland rødbete, yoghurt, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Skyll salat.
Når grønnsakene er ferdig i ovnen, bland inn salat på stekebrettet.
Anrett hakkebiff, grønnsaker og rødbetetzatziki på tallerkener.