Dagens middag er sammensatt av litt av det elskede og tradisjonelle og litt av det nye og spennende! Vi lager saftige hjemmelagede hakkebiffer med kjøttdeig, eple, rødløk, oregano, worchestersaus og deilig krydder. Som tilbehør lager vi en moderne tzatziki med rødbete samt ovnsbakte grønnsaker i gule, oransje og grønne fargenyanser!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1 stk
Rødbeter, ferdigkokte
½ stk
Hvitløk
4 g
Panamat
1 pose
Oregano
½ stk
Eple
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
60 g
Salatblanding
300 g
Poteter
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
2 stk
Gulrot
½ stk
Rødløk
½ ts
Salt til grønnsaker
½ ts
Salt til biffer
¼ ts
Salt til salsa
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.
Skjær poteter (uskrelte) i båter.
Overfør poteter og gulrot til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, riv rødløk og eple grovt.
Grovhakk oregano.
Bland kjøttdeig, eple, rødløk, oregano, worchestersaus, Panamat og salt i en stor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Lag rustikke hakkebiff (2 per pers) ved å slippe litt farse direkte ned i stekepannen. Trykk flate med baksiden av en skje.
Stek i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken. Dekk til med folie.
VIKTIG: Hakkebiffene er ferdige når de er uten antydninger av rød på innsiden.
TIPS: Snu kakene kun én gang. Da faller de ikke fra hverandre.
I mellomtiden, press eller riv hvitløk fint.
Riv rødbete grovt.
Bland rødbete, yoghurt, hvitløk, salt og en klype pepper i en skål.
Skyll salat.
Når grønnsakene er ferdig i ovnen, bland inn salat på stekebrettet.
Anrett hakkebiff, grønnsaker og rødbetetzatziki på tallerkener.