Får vi friste med en smakfull og frisk salat med krydrede linser, syltede grønnsaker, tomat, agurk og spinat? Salaten gjøres komplett med ovnsbakte pitakrutonger, rømme og et dryss smuldret salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
2 stk
Tomat
½ pakke
Grønne linser
(Kan inneholde Gluten)
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
½ stk
Rødløk
2 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
4 g
Røkt paprikapulver
1 stk
Hvitløk
75 g
Reddiker
1 g
Chiliflak
60 g
Spinat
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
½ ss
Olje til steking
1 ss
Smør til linser
1 ss
Vann til linser
¼ ts
Salt til linser
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
1 ss
Olje til brød
¼ ts
Salt til dressing
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hell væske av grønne linser.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek Jorda Rundt og hvitløk i 30 sek, eller til velduftende. Tilsett linser, chiliflak, smør, vann, salt og en klype pepper.
Stek i 3-4 min, eller til gjennomvarmt. Ta stekepannen av varmen og sett til side for å svalne.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Halver sitron.
Bland sitronsaft, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend rødløk og reddiker i laken, og sett til side.
Skjær pitabrød i 2 cm store biter.
Bland pitabrød, olivenolje, røkt paprikapulver, salt og en klype pepper i en liten skål.
Fordel pitabrødkrutonger jevnt på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 4-6 min, eller til gylne og sprø-
TIPS: Hold et øye med krutongene, så de ikke brenner seg.
I mellomtiden, skjær agurk i halvmåner.
Grovhakk tomat.
Skyll spinat.
Bland spinat, tomat, agurk, syltede grønnsaker (med lake), olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Bland avkjølte linser i skålen.
Smuldre salatost i grove biter.
Anrett salat i skåler.
Topp med pitakrutonger og rømme.
Dryss over smuldret salatost.