Gir ikke tanken på saftig kylling på fløyelsmyk potetmos vann i munnen? Uansett hverdag eller helg - god middag er noe man bør unne seg etter en lang dag. Ta frem kjøkkenforkleet og kokekarene, så lager vi en deilig potetmos, ovnsbakt kylling som er brunet på pannen i forveien, en oppkvikkende salat med gulrot og en uslåelig purresaus med smør og fløte!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Bakepotet
300 g
Kyllingbryst
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
1 stk
Purre
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Gulrot
60 g
Salatblanding
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Krydre kylling med Hello Sunrise og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydninger av rød på innsiden.
I mellomtiden, skyll purre grundig. Skjær i tynne halve skiver.
Skrell gulrot til lange bånd med en skreller. Finhakk innerste del.
Skyll salat.
Ha salatblanding, gulrot, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Bland sammen rett før servering.
Varm opp stekepannen brukt til kylling (ikke vask) på middels høy varme. Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og purre. Stek i 2-3 min, eller til purre blir myk.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, vann [1 ss | 2 ss] og en klype pepper. Senk varmen til middels og kok i 2-3 min, eller til sausen begynner å tykne.
Skjær kylling i skiver.
Anrett kylling, potetmos og salat på tallerkener.
Hell saus ved siden av kylling.