Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
1 stk
Vårløk
1 g
Tørket timian
50 g
Prosciutto
1 stk
Paideig
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
150 g
Spisskål, skåret
½ stk
Sitron
1 stk
Eple
1 pose
Kjørvel
2 stk
Egg (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Finhakk hvitløk. Skjær brokkoli i 1 cm buketter. Skrell stilken og skjær i 1 cm terninger. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk prosciutto. Grovhakk kjørvel.
Rull paideigen ut i en paiform eller ildfast form. Bland matfløte [1/2 pakke, 2P] (spar 2 ss | 4 ss til senere), egg* [2 stk | 4 stk], kyllingbuljong, hvitløk, timian, hvetemel* [½ ss | 1 ss], salt* [½ ts | 1 ts], en klype pepper* og prosciutto i en stor skål. TIPS (4P): Bruk to paiformer eller ildfaste former.
Tilsett brokkoli, vårløk og halvparten av spisskålen i fløteblandingen. Bland godt og legg i paiformen. Bak pai i ovnen i 17-20 min, eller til paien er gyllen og gjennomstekt.
Del sitron i to. Fjern kjernen og skjær eple i tynne strimler.
Bland sitronsaft [1/2 ss | 1 ss], sukker* [1 ts | 1,5 ts], en klype salt* og resterende matfløte i en stor skål, og rør til sukker er oppløst. Rør inn resterende spisskål og eple.
Skjær prosciuttopai i biter og anrett på tallerkener. Server salat på siden og pynt med kjørvel.