Hjemsøkt halloween-paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hjemsøkt halloween-paprika

Hjemsøkt halloween-paprika

med krydret kjøttdeig og kremet perlecouscous

Med dagens middag er det bare å slippe fantasien løs! Kanskje er de ovnsbakte paprikaene fylt med kjøttdeig, grønnsaker, krydder, fløte og revet gouda en hjemsøkt skatt med en hemmelighet som alle rundt middagsbordet må hjelpe til med å løse. Paprikaskattekistene serveres på en seng av perlecouscous, som heller ikke er så uskyldig som det først ser ut. Perlecouscousen smaker nemlig skummelt godt fordi vi tilsetter persille og fløte!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Gluten
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Tomatpure

2 stk

Paprika

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

½ stk

Løk

1 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

1 g

Chiliflak

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

½ dl

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1008 kcal
Energi (kj)4219 kj
Fett51.6 g
Mettet fett98.5 g
Karbohydrater86.5 g
Sukker25.1 g
Protein42.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak paprika
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
 
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
 
Skjær paprika i to og fjern frøene.
 
Skjær toppen av paprika og fjern frøene. Bruk
en liten skarp kniv til å lage Halloween-ansikt.
Fordel paprika (med toppen) på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
 
Bak i ovnen på midterste hylle i 10-15 min.

 

Forbered grønnsaker
2

Tilsett perlecouscous i kjelen med kokende vann og senk til middels lav varme. La putre i 12-15 min, eller til "al dente". Hell av vannet og sett til side.
 
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
 
Finhakk persille, løk [1/2 stk, 2P] og hvitløk.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
 
Stek kjøttdeig, gulrot, løk og hvitløk i 3-4 min.
 
Tilsett Ay Cajun-ba, tomatpuré, en klype chiliflak og vann [1/2 dl | 1 dl ]. La putre i 2-3 min.
 
Skru av varmen. Tilsett matfløte [1 ss | 2 ss] og rør godt. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper.
 
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Fyll paprika
4

Ta stekebrettet med paprika ut av ovnen. Fyll
paprika med kjøttdeigblanding. Strø over gouda og bak i ovnen i 5-7 min, eller til osten er gyllen.
 
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland  perlecouscous
5

Rett før servering, bland persille og
resterende matfløte [1/2 pakke, 2P] i kjelen
med perlecouscous.
 
Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett perlecouscous på tallerkener. 
 
Topp med fylt Halloween-paprika.
 
TIPS: Strø over en klype chiliflak hvis du liker
sterk mat.