Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Gled dere til hoisinglasert svinefilet fra det asiatiske kjøkkenet! Til middag i dag setter vi sammen dampet ris, en saus proppet med asiatiske smaker, stekte grønnsaker – rødløk, pak choi og gulrot - pannestekt svinekjøtt vendt i sausen og til sist en sprøstekt løk-blanding med vårløk og chili. Så smakfull og fargerik!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Vårløk
1 stk
Hvitløk
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
½ g
Chiliflak
½ stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
2.5 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Bland sprøstekt løk [1/2 pose, 2P], chiliflak [1/2 pose, 2P] og vårløk i en liten skål. Sett til side.
Bland hoisinsaus, soyasaus, sukker [1/2 ts | 1 ts] og vann [2 ss | 4 ss] i en annen liten skål.
TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili!
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk pak choi.
Skjær rødløk i tynne, halve skiver.
Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek rødløk i 1-2 min, eller til den er lett myk.
Tilsett pak choi, hvitløk, gulrot og salt [1/2 ts | 1 ts].
Stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Overfør grønnsaker til en skål og dekk til med folie.
Skjær kjøtt i stykker (1 per person) og krydre med en klype salt.
Vask stekepannen. Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme.
Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
Senk varmen til middels og tilsett hoisinsaus. Vend kjøtt i saus.
Anrett kjøtt, grønnsaker og ris i seksjoner på tallerkener.
Strø sprøstekt løk-blandingen over kjøttet.