I dag skal vi eksperimentere med nye smakskombinasjoner og byr på både laks, bacon og potetsalat. Laksen stekes og glaseres med honning og sennep. Vi pakker inn grønne bønner i bacon, og potetsalaten inneholder sennep, spinat og dill.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
125 g
Bacon, skiver
150 g
Grønne bønner
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Sitron
1 pose
Dill
4 g
Hvitløksflørt
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
25 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm biter.
Kok poteter i 12-15 min, til de enkelt kan stikkes i med en kniv.
Hell av vannet og la potetene hvile.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 3-4 min, eller til brunet, men fremdeles myk. Snu bacon halvveis i steketiden. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
Skjær av endene på grønne bønner. Skyll spinat under kaldt vann.
Del sitron i to. Finhakk dill (spar litt til pynt).
Bland grønne bønner, halvparten av Hvitløksflørt, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper, og legg på et stekebrett med bakepapir.
Fordel bønnene i like store bunter (2 per person). Surr bacon stramt rundt hver bunte. Legg resterende bacon flatt på brettet. Stek i ovnen i 10-12 min, eller til sprø bacon.
Vask pannen. Tilsett en skvett olivenolje og varm opp på middels høy varme. Klapp fisk tørr med papir og krydre med resterende Hvitløksflørt og en klype salt. Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt.
Bland honning- og sennepsdressing, halvparten av grov sennep og en skvett sitronsaft i en skål.
Fjern pannen fra varmen. Hell sausen over fisken.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Bland creme fraiche, resterende grov sennep, sitronsaft [2 ts | 4 ts], salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland inn poteter, spinat og dill.
Anrett laks, grønne bønner med bacon og potetsalat på tallerkener.
Smuldre litt bacon over potetsalaten.
Pynt med resterende dill.