Denne oppskriften er den perfekte kombinasjon av søtt og salt. Vi steker svinefilet til den blir saftig, før vi glaserer den i en nydelig saus av aprikoschutney, honning og sennep. Som tilbehør kan vi friste med lune, ovnsbakte poteter, i tillegg til en velsmakende valnøtt- og pæresalat toppet med en syrlig sitrondressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 g
Honning
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
25 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
500 g
Bakepotet
300 g
Svin ytrefilet
15 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
40 g
Ruccola
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Pære
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til dressing
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter, og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, bland aprikoschutney, honning, sennep, hvitvinseddik, salt og en klype pepper. Sett til side.
Halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skyll ruccola.
Grovhakk valnøtter.
Halver sitron.
Bland pære, ruccola, valnøtter, sitronsaft, olivenolje og salt i en mellomstor skål.
TIPS: Tilsett sitronsaft og olivenolje i salaren rett før servering.
Skjær kjøtt i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Tilsett kjøtt og krydre med salt.
Stek i 3-4 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Tilsett aprikosglaze og la putre under omrøring i 1-2 min, eller til tyknet. Fjern fra varme.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Anrett poteter, kjøtt, salat og glaze på tallerkener.