Honning- og sennepsglasert svinefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sennepsglasert svinefilet

Honning- og sennepsglasert svinefilet

med pæresalat og ovnsbakt potet

Denne oppskriften er den perfekte kombinasjon av søtt og salt. Vi steker svinefilet til den blir saftig, før vi glaserer den i en nydelig saus av aprikoschutney, honning og sennep. Som tilbehør kan vi friste med lune, ovnsbakte poteter, i tillegg til en velsmakende valnøtt- og pæresalat toppet med en syrlig sitrondressing.

Tags:
Rask
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Nøtter
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 g

Honning

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

25 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

500 g

Bakepotet

300 g

Svin ytrefilet

15 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

40 g

Ruccola

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Pære

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier673 kcal
Energi (kj)2816 kj
Fett25.8 g
Mettet fett4 g
Karbohydrater66.6 g
Sukker19.2 g
Protein44.2 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter, og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Lag glaze
2

I mellomtiden, bland aprikoschutney, honning, sennep, hvitvinseddik, salt og en klype pepper. Sett til side.

Bland salat
3

Halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Skyll ruccola.

Grovhakk valnøtter.

Halver sitron.

Bland pære, ruccola, valnøtter, sitronsaft, olivenolje og salt i en mellomstor skål.

TIPS: Tilsett sitronsaft og olivenolje i salaren rett før servering.

Stek kjøtt
4

Skjær kjøtt i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Tilsett kjøtt og krydre med salt.

Stek i 3-4 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Tilsett glaze
5

Tilsett aprikosglaze og la putre under omrøring i 1-2 min, eller til tyknet. Fjern fra varme.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett poteter, kjøtt, salat og glaze på tallerkener.