Honning- og sennepstekt svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sennepstekt svinekjøtt

Honning- og sennepstekt svinekjøtt

med rustikk potetmos og løksaus

Honning- og sennepstekt svinekjøtt med rustikk potetmos og frisk yoghurt

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

500 g

Poteter

50 g

Grønnkål

250 g

Brokkoli

1 stk

Rødløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

25 g

Tyttebærsyltetøy

30 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

2 g

Kjøttbuljong

300 g

Svin ytrefilet

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Melk (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier616 kcal
Energi (kj)2578 kj
Fett15.4 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater67.9 g
Sukker22.2 g
Protein49 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann*. Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm skiver. Skrell poteter og skjær i 2 cm biter. Kok poteter og gulrot i 10-12 min, til møre. Når potetene har ca. 2 min igjen, tilsett grønnkål. Hell av vannet. Tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [¼ ts | ½ ts], og mos med en potetmoser. Tilsett en klatt smør* og en klype pepper* om ønskelig. Dekk til med lokk og sett til side.

Stek brokkoli
2

Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Fordel brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 10-12 min, til mør. Finhakk rødløk.

Lag løksaus
3

Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek rødløk under omrøring i 5-6 min, til myk. Tilsett balsamico og vann* [½ dl | 1 dl]. Rør til det meste av væsken har fordampet. Rør inn tranebærsyltetøy [½ pakke, 2P], rødvinssaus [½ pakke, 2P] og kjøttbuljong [½ pakke, 2P]. Småkok til sausen tykner, 2-3 min. Overfør til en skål og vask pannen.

Stek kjøtt
4

Skjær svinekjøtt i to (ett stykke per pers.). Krydre hver side med en klype salt*. Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i stekepannen på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, eller til gjennomstekt.

Lag sennepssaus
5

Ta stekepannen av varmen og tilsett grov sennep, honning- og sennepsdressing, vann* [½ ss | 1 ss] og en klype salt*. Vend svinekjøttet i sausen.

Server
6

Anrett svinekjøtt, potetmos og brokkoli på tallerkener. Topp svinekjøtt med sennepssaus. Hell over løksaus.