Honning- og sennepstekt svinekjøtt med rustikk potetmos og frisk yoghurt
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
500 g
Poteter
50 g
Grønnkål
250 g
Brokkoli
1 stk
Rødløk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
25 g
Tyttebærsyltetøy
30 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
2 g
Kjøttbuljong
300 g
Svin ytrefilet
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
2 ss
Melk (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Vann (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann*. Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm skiver. Skrell poteter og skjær i 2 cm biter. Kok poteter og gulrot i 10-12 min, til møre. Når potetene har ca. 2 min igjen, tilsett grønnkål. Hell av vannet. Tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [¼ ts | ½ ts], og mos med en potetmoser. Tilsett en klatt smør* og en klype pepper* om ønskelig. Dekk til med lokk og sett til side.
Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Fordel brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 10-12 min, til mør. Finhakk rødløk.
Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek rødløk under omrøring i 5-6 min, til myk. Tilsett balsamico og vann* [½ dl | 1 dl]. Rør til det meste av væsken har fordampet. Rør inn tranebærsyltetøy [½ pakke, 2P], rødvinssaus [½ pakke, 2P] og kjøttbuljong [½ pakke, 2P]. Småkok til sausen tykner, 2-3 min. Overfør til en skål og vask pannen.
Skjær svinekjøtt i to (ett stykke per pers.). Krydre hver side med en klype salt*. Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i stekepannen på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, eller til gjennomstekt.
Ta stekepannen av varmen og tilsett grov sennep, honning- og sennepsdressing, vann* [½ ss | 1 ss] og en klype salt*. Vend svinekjøttet i sausen.
Anrett svinekjøtt, potetmos og brokkoli på tallerkener. Topp svinekjøtt med sennepssaus. Hell over løksaus.