Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Honning
3 stk
Hvitløk
25 ml
Hvitvinseddik
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
300 g
Kyllingbryst
150 g
Basmatiris
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
20 g
Peanøtter
1 stk
Rødløk
2 stk
Gulrot, lilla
etter behov
Sukker (steg 3)
etter behov
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Vann (steg 3)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt en stor klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stor gryte på middels høy varme. Stek halvdelen av hvitløk i 1 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk i 10 min eller til alt vann er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!
Bland soyasaus, honning, resterende hvitløk og en skvett olivenolje* i en liten skål.
Skjær agurk i tynne halve skiver. Grovhakk spinat. Skrell gulrot i lange bånd med en ostehøvel eller lignende. Grovhakk peanøtter. Skjær rødløk i tynne skiver. Bland hvitvinseddik, agurk, en klype salt* og sukker* og vann* [ 1 ss | 2 ss] i en liten bolle og sett til side. Skjær kylling i tynne strimler på et nytt skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og rødløk, og stek i 6-7 min eller til det er gjennomstekt, vend ofte. Tilsett marinade når det er 4 min igjen av steketiden og la simre til den er redusert en smule. Krydre med salt* og pepper*. TIPS: Marinaden kommer til å bli mørk og karamellisert, det gir ekstra smak!
Bland spinat med den ferdige risen.
Hell væske fra de syltede agurker. Anrett hvitløksris i skåler. Topp med honning- og soyamarinert kylling (sørg for å få all marinaden med), gulrot og syltet agurk. Dryss over med peanøtter.