Kylling, ris og saus. Det har du nok spist mange ganger. Men vi tør nesten å love at dagens oppskrift vil overraske deg med nye smaksopplevelser. Vi panerer kylling, steker den med rødløk og paprika, og tisletter en herlig glaze av honning, sriracha og soyasaus. Vi blander ris med revet gulrot, og topper alt med fersk vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
25 g
Honning
20 g
Sriracha
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulrot
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Vårløk
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
1 stk
Rødløk
1 stk
Paprika
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 dl
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.
Bland kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss] og bland godt.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling, rødløk og paprika i 4-5 min, rør av og til.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland honning, sriracha, soyasaus og vann [1 dl | 2 dl] i en liten skål.
Tilsett hvitløk og ingefær til stekepannen og stek i ytterligere 1 min, til velduftende.
Tilsett srirachasaus, og kok opp. Kok til tyknet og klissete, 1-2 min.
Rett før servering, bland gulrot med risen.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kylling, grønnsaker og saus.
Strø over vårløk.