Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Østershatt er en deilig sopp, rik på umamismak. I dagens oppskrift panerer vi den, og steker den i en glaze laget av honning, srirachasaus, smør og ketchup. Soppen serveres med sprø cajun-fries, en frisk eple- og valnøttsalat med spinat, og en ranch-style dressing laget med gressløk, rømme og majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Østershatter
4 g
Røkt paprikapulver
25 g
Honning
20 g
Sriracha
1 stk
Eple
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
500 g
Poteter
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
1 pose
Gressløk
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
2 ss
Smør (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Ketchup (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tykke staver.
Fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over olivenolje, og krydre med Ay Cajun-ba, salt og pepper. Bland sammen.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk gressløk.
Bland gressløk, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skål, og sett til side.
Smelt smør [2 ss | 4 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett honning, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sriracha og ketchup [1 ss | 2 ss]. Stek under omrøring i 2-3 min, til tyknet.
Hold varm inntil servering.
Skyll spinat.
Skjær eple i tynne, halve skiver.
Bland eple, valnøtter, spinat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side.
Riv sopp på langs i 2 cm lange strimler.
Bland sopp, røkt paprikapulver, hvetemel [2 ss | 4 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Pass på at soppen er dekket av melblandingen.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje. Varm opp til middels høy varme.
Stek sopp i omganger i 4-5 min, til sprø og gylne. La resterende melblanding ligge i skålen.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Vend sopp i honning- og srirachaglaze rett før servering.
Anrett sopp, salat og pommes frites på tallerkener.
Server med ranch-style dressing i en skål.