Hot honey kyllingburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hot honey kyllingburger

Hot honey kyllingburger

med frisk ranchslaw og ostefries

Burger og fries er alltid en suksess! Vi lager en spennende burgervariant med sitronsyltet agurk, pankopanert og gyllenstekt kylling toppet med srirachahonning og en frisk ranchslaw med kål, eple og gressløk. For å heve potetene et ekstra hakk drysser vi over finrevet ost mot slutten av steketiden. Så enkelt, men så godt!

Allergener:
Egg
Sennep
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Honning

1 stk

Sitron

½ stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Eple

150 g

Spisskål, skåret

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

1 pose

Gressløk

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

500 g

Poteter

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til saus

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til mel

1

Egg til panering

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1325 kcal
Energi (kj)5546 kj
Fett53 g
Mettet fett16.1 g
Karbohydrater145.6 g
Sukker35.7 g
Protein65.4 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre meg salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, gressløk, salt, en klype pepper, hvitløk og majones i en mellomstor skål. Sett til side.

Forbered grønnsaker
2

Skjær agurk i tynne skiver.

Halver sitron.

Bland sitronsaft, sukker, vann og salt i en liten skål.

Vend agurk i laken og sett til side. Hell av lake før servering.

Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne staver.

Bland kål og eple i en stor skål. Sett til side.

Bland sriracha og honning i en ny liten skål, og sett til side.

Paner kylling
3

Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.

Krydre med salt på hver side.

Bland mel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen setter seg fast i stekepannen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Varm brød
5

Topp fries med finrevet ost når det gjenstår 5 min av steketiden, og stek i resterende tid.

Del briochebrød i to på midten og varm på en rist i ovnen i 3-4 min, til gjennomvarme.

Bland ranchdressing i skålen med kål og eple rett før servering.

Server
6

Anrett fries på tallerkener.

Fyll burgerbrød med syltet agurk, kylling toppet med srirachahonning og en skje med slaw.

Server med resterende slaw på siden.