Nam, hjemmelaget pizza! Her fokuserer vi på enkle ingredienser og gode smaker. Vi starter med en bunn av crème fraiche og fortsetter med herlig topping som består av spinat, sjampinjong, hvitløk, oregano og mozzarella til å spre utover den tykke pizzabunnen. Som kronen på verket drysser vi fersk basilikum over og serverer pizzaen sammen med en nydelig frisk tomatsalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Sjampinjong
1 stk
Hvitløk
½ g
Oregano, tørket
4 g
Hvitløksflørt
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
100 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
½ pose
Basilikum
2 stk
Tomat
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Varm opp et stekebrett i ovnen [2 stk, 4P]. Skjær sjampinjong i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sjampinjong i 5-6 min, til gyllen. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløk, oregano [1/2 pakke, 2P] og Hvitløksflørt, og stek i ytterligere 1 min.
Tilsett spinat og stek i 2-3 min, til myknet.
Ta stekebrettet ut av ovnen. Rull pizzadeig (og medfølgende bakepapir) ut. Plasser pizzadeig på det varme stekebrettet. Fordel creme fraiche på pizzadeigen, la 1 cm langs kanten være igjen. Topp med stekt sjampinjong med spinat og revet mozzarella. Stek pizza i ovnen i 10-13 min, til gyllen.
Skjær tomat i tynne båter. Finhakk basilikum [1/2 pose, 2P]. Bland tomat, basilikum (spar litt til pynt) og en klype salt* og pepper* i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*.
Topp pizza med resterende basilikum og server tomatsalat på siden.