Gå "all in" i dag! Vi lager en herlig oste- og fløtesaus med gressløk. Sausen blir kremet og god, og får en deilig smak av umami og salt. Vi serverer også ovnsbakt kylling, lun pastinakkmos med et hint av hvitløk og ovnsbakte grønne bønner servert med sprø, ristede mandler.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Hvitløk
1 stk
Pastinakk
500 g
Bakepotet
1 pose
Gressløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 g
Grønne bønner
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
4 g
Kyllingbuljong
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ dl
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær poteter og pastinakk i 2 cm biter. Skrell hvitløk.
Kok poteter, pastinakk og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Legg kylling i pannen og krydre med en klype salt og Hvitløksflørt.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden.
I mellomtiden, skjær ender av grønne bønner.
Grovhakk mandler.
Finhakk gressløk.
Overfør grønne bønner til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til møre.
Når det er 5 min igjen av steketiden, legg mandler i hjørnet av stekebrettet.
I mellomtiden, varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels lav varme.
Tilsett matfløte, vann [1/2 dl | 1 dl], finrevet ost, kyllingbuljong og gressløk. Rør godt. La putre i 1-2 min, eller til lett tyknet.
Smak til med salt og pepper.
TIPS: Tilsett litt mer vann om sausen føles for tykk.
Anrett pastinakkmos, kylling og grønne bønner med mandler på tallerkener.
Topp kylling med ostesaus.