Hvitløkskrydret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hvitløkskrydret kylling

Hvitløkskrydret kylling

med pastinakkmos og kremet gressløksaus

Gå "all in" i dag! Vi lager en herlig oste- og fløtesaus med gressløk. Sausen blir kremet og god, og får en deilig smak av umami og salt. Vi serverer også ovnsbakt kylling, lun pastinakkmos med et hint av hvitløk og ovnsbakte grønne bønner servert med sprø, ristede mandler.

Tags:
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Hvitløk

1 stk

Pastinakk

500 g

Bakepotet

1 pose

Gressløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 g

Grønne bønner

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier754 kcal
Energi (kj)3153 kj
Fett32.4 g
Mettet fett12.4 g
Karbohydrater68 g
Sukker14.3 g
Protein50 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag pastinakkmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær poteter og pastinakk i 2 cm biter. Skrell hvitløk.

Kok poteter, pastinakk og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos. 

Stek kylling
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Legg kylling i pannen og krydre med en klype salt og Hvitløksflørt.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, skjær ender av grønne bønner.

Grovhakk mandler.

Finhakk gressløk.

Ovnsbak grønne bønner og mandler
4

Overfør grønne bønner til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til møre.

Når det er 5 min igjen av steketiden, legg mandler i hjørnet av stekebrettet.

Lag ostesaus
5

I mellomtiden, varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels lav varme.

Tilsett matfløte, vann [1/2 dl | 1 dl], finrevet ost, kyllingbuljong og gressløk. Rør godt. La putre i 1-2 min, eller til lett tyknet.

Smak til med salt og pepper.

TIPS: Tilsett litt mer vann om sausen føles for tykk.

Server
6

Anrett pastinakkmos, kylling og grønne bønner med mandler på tallerkener.

Topp kylling med ostesaus.