Hvitløkskrydret kyllingfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hvitløkskrydret kyllingfilet

Hvitløkskrydret kyllingfilet

med pastinakkmos og kremet gressløksaus

Kyllingfileten blir utsøkt av vår smakfulle krydderblanding, Hvitløksflørt, og potetene moses med pastinakk og hvitløk. Dagens grønt består av grønne bønner stekt med mandler, og sausen er full av fløte, ost og gressløk.

Tags:
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Hvitløk

1 stk

Pastinakk

500 g

Bakepotet

1 pose

Gressløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 g

Grønne bønner

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier755 kcal
Energi (kj)3158 kj
Fett33 g
Mettet fett12.7 g
Karbohydrater67.2 g
Sukker13.8 g
Protein49.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potet- og pastinakkmos
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell poteter og pastinakk og skjær i 2 cm biter. 

Skrell hvitløk.

Kok poteter, pastinakk og hvitløk i 11-13 min, eller til møre. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos med en potetmoser eller gaffel til mykt. Tilsett en klatt smør om ønskelig. La hvile under lokk til servering. 

Stek grønne bønner
2

Skjær endene av grønne bønner. Grovhakk mandler.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner, mandler og en klype salt og pepper i 2-3 min. Overfør til en stor skål.

Finhakk gressløk.

TIPS: Blir det ikke plass til alle de grønne bønnene i pannen, stek i flere omganger.

Forbered kylling
3

Legg hånden din flatt på kyllingbryst og bruk en skarp kniv til å skjære kylling i to på langs, på et eget skjærebrett. Krydre hver side med Hvitløksflørt og en klype salt.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. Pakk kylling inn i folie, og sett til side til servering.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag ostesaus
5

Varm opp stekepannen på middels lav varme (ikke vask den).

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl], finrevet ost og gressløk. La putre i 1-2 min, eller til lett tyknet. Smak til med en klype salt og pepper.

TIPS: Føles sausen for tykk, tilsett en skvett vann.

Server
6

Anrett potet- og pastinakkmos, kylling og grønne bønner på tallerkener.

Hell ostesaus over kyllingen.