Hvitløksmarinert svinekjøtt med rødbeterelish og kokte poteter
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
250 g
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Rødbete
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Hvitløksflørt
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 pose
Dill
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 2)
½ dl
Vann (steg 2)
Kok opp en kjele med saltet vann*. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Skjær brokkoli i små buketter og skjær stilken i 2 cm biter. Kok poteter i 12-15 min, til møre. Tilsett brokkoli når potetene har 4 min igjen. Kok i 3-4 min, eller til mør. Hell av vannet. Krydre med en klype salt* og pepper* og sett til side.
Skjær rødløk i tynne skiver. Riv rødbete (uskrellet) grovt. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett rødbete, balsamico, vann* [½ dl | 1 dl], sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt*. Kok under omrøring i 5-6 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side i en skål.
Finhakk dill.
Skjær svinekjøtt i to like store stykker (1 per person) på et eget skjærebrett. Krydre svinekjøtt med hvitløksflørt og en klype salt* på hver side. Vask stekepannen og varm opp en skvett olivenolje* på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt.
Rett før servering, bland creme fraiche [½ pakke, 2P] og halvparten av dillen med poteter og brokkoli. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett svinekjøtt, brokkoli og poteter på tallerkener. Legg rødbeterelish på siden og pynt med resterende dill.