OBS! Bildene kan avvike fra det du ser på oppskriftskortet. Du kan trygt følge instruksjonene i teksten steg for steg.
Kjøtt, poteter og grønnsaker. Så enkelt kan det gjøres, og så enkelt skal vi gjøre det i dag. Vi steker svinekjøtt, koker poteter som vi blander med basilikum og smør, og ovnsbaker brokkoli gulrøtter. Alt toppes med en kremet aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
250 g
Brokkoli
500 g
Poteter
1 pose
Basilikum
300 g
Svin ytrefilet
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Gulrot
2 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Ta smør ut av kjøleskapet (til steg 5).
Legg poteter i en kjele med lettsaltet vann og kok opp. Kok i 15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.
Hell vannet av kjelen og sett til side med lokk på.
Skjær brokkoli i 2 cm buketter.
Skjær gulrot i tynne skiver.
Fordel brokkoli og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Plasser midt i ovnen og bak i 10-12 min, til møre.
Skjær svinekjøtt på langs til 1 stykke per pers. på et eget skjærebrett.
Bland Hvitløksflørt med olivenolje og en klype salt og pepper i en skål.
Bland svinekjøtt i marinaden.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.
Finhakk basilikum.
Bland smør [2 ss | 4 ss], basilikum, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Anrett svinekjøtt på tallerkener med poteter, basilikumsmør, brokkoli og gulrøtter.
Server aioli på siden.