Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
500 g
Poteter
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
1 pose
Kruspersille
40 g
Ruccola
1 stk
Rødløk
1 stk
Pære
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Egg (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Vann (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
Kok opp en stor kjele med saltet vann*. Skjær hver potet i fire deler. Skjær rødløken i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Skjær pære i tynne skiver, husk å fjerne kjernen. Finhakk persille.
Kok poteter i 12-15 min., eller til de er møre. Fjern vannet og tilsett persille. Tilsett gjerne en klatt med smør*. Smak til med salt* og pepper*. Sett lokk på kjelen for å holde potetene varme.
Legg kyllingbryst mellom to deler plastfolie. Bank kyllingen jevnt over ved hjelp av en kjele til 2 cm tykkelse. Bland mel* [2 ss | 4 ss], salt* [½ ts | 1 ts] og en god klype pepper* i en skål. Visp egg* [1 stk | 2 stk] i en annen skål. Bland panko og hvitløk i en tredje skål. Dypp kylling i melblandingen, deretter i egg og til sist i panko. TIPS: Har du ikke egg kan du bruke 2 ss melk.
Dekk og varm opp en stekepanne med en skvett olje*. Stek panert kylling i 5-6 min på hver side., til den er gyllen og gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er helt hvitt, uten antydning til rosa. Legg kyllingen på en tallerken med papir for å fjerne overflødig olje.
Varm olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek rødløk i 2-3 min. Tilsett balsamico (spar [1 ts | 2 ts] til salaten), sukker* [1 ts | 2 ts] og vann* [1/2 ss | 1 ss]. Kok og rør i 3-4 min., til væsken er redusert og løken er karamellisert. Tilsett rødvinssaus og vann* [1/2 dl | 1 dl]. Kok i 1-2 min., inntil tyknet. Krydre med en klype salt* og mye pepper*. TIPS: Blir sausen for tykk, tilsett en skvett vann.
Bland ruccola og pære i en liten skål. Tilsett resterende balsamico og krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett også en skvett olivenolje*. Anrett salat, hvitløkskylling og persillepoteter på tallerkener. Fordel sausen mellom kyllingen og potetene.