Hvitløkspanert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hvitløkspanert kylling

Hvitløkspanert kylling

med persillepoteter og karamellisert løk

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Poteter

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

1 pose

Kruspersille

40 g

Ruccola

1 stk

Rødløk

1 stk

Pære

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier752 kcal
Energi (kj)3147 kj
Fett21.6 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater89.1 g
Sukker14.4 g
Protein48.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann*. Skjær hver potet i fire deler. Skjær rødløken i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Skjær pære i tynne skiver, husk å fjerne kjernen. Finhakk persille. 

Lag persillepoteter
2

Kok poteter i 12-15 min., eller til de er møre. Fjern vannet og tilsett persille. Tilsett gjerne en klatt med smør*. Smak til med salt* og pepper*. Sett lokk på kjelen for å holde potetene varme. 

Panér kyllingbryst
3

Legg kyllingbryst mellom to deler plastfolie. Bank kyllingen jevnt over ved hjelp av en kjele til 2 cm tykkelse. Bland mel* [2 ss | 4 ss], salt* [½ ts | 1 ts] og en god klype pepper* i en skål. Visp egg* [1 stk | 2 stk] i en annen skål. Bland panko og hvitløk i en tredje skål. Dypp kylling i melblandingen, deretter i egg og til sist i panko. TIPS: Har du ikke egg kan du bruke 2 ss melk. 

Stek kylling
4

Dekk og varm opp en stekepanne med en skvett olje*. Stek panert kylling i 5-6 min på hver side., til den er gyllen og gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er helt hvitt, uten antydning til rosa. Legg kyllingen på en tallerken med papir for å fjerne overflødig olje.

Karamelliser løk
5

Varm olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek rødløk i 2-3 min. Tilsett balsamico (spar [1 ts | 2 ts] til salaten), sukker* [1 ts | 2 ts] og vann* [1/2 ss | 1 ss]. Kok og rør i 3-4 min., til væsken er redusert og løken er karamellisert. Tilsett rødvinssaus og vann* [1/2 dl | 1 dl]. Kok i 1-2 min., inntil tyknet. Krydre med en klype salt* og mye pepper*. TIPS: Blir sausen for tykk, tilsett en skvett vann. 

Lag salat og servér
6

Bland ruccola og pære i en liten skål. Tilsett resterende balsamico og krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett også en skvett olivenolje*. Anrett salat, hvitløkskylling og persillepoteter på tallerkener. Fordel sausen mellom kyllingen og potetene.