Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Aubergine
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
1 g
Chiliflak
2 g
Spisskummin, støtt
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Granateple
200 g
Halloumi
2 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
10 g
Sesamfrø
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Bladpersille
4 dl
Vann (steg 2)
3 ss
Olivenolje (steg 1)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Bland spisskummen, en klype chiliflak, Jorda Rundt og olivenolje* [3 ss | 6 ss] til en krydderolje i en skål. Del aubergine på langs og skjær dype riller i hver halvdel. Tilsett krydderolje og sørg for at den kommer dypt ned i rillene. Plasser aubergine i en ildfast form med rillene opp. Bak i ovnen i 30-35 min.
Kok opp en kjele med lettsaltet* vann* [4 dl | 8 dl]. Kok bulgur i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet la bulgur hvile i kjelen. TIPS: ‘Al dente* betyr at bulguren er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Skjær halloumi i 2 cm biter. Press eller finhakk hvitløk. Varm opp en tørr stekepanne på høy varme og rist sesamfrø i 2-3 min. Sett til side i en skål. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen og stek halloumi på høy varme i 2-3 min på hver side, til gylne. Tilsett halvparten av hvitløken når det er 1 min igjen av steketiden.
Del agurk på langs og skrap ut kjernen. Riv resten av agurken og press ut vannet. Bland agurk, yoghurt og resterende av hvitløk i en skål. Smak til med salt* og pepper*.
Grovhakk persille og spinat. Rull granateple mellom hendene for å løsne frøene. Del granateple på midten. Senk granateple i en skål med vann og bruk fingrene til å løsne frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyter. Skyll frø under kaldt vann i en sil. Bland ferdig bulgur med persille, spinat, granateplefrø, salt* og pepper*. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*.
Anrett bulgursalat og aubergine på tallerkener. Topp med halloumi og en klatt tzatziki. Pynt med ristede sesamfrø.