By opp til middag med denne herlige indiske vegetarretten! Vi kan friste med ovnsbakte kikerter bakt med aprikoschutney og krydder. Som tilbehør serverer vi ingefærkrydret ris med squash og gulrot, rødløk syltet med limesaft og en rund og god hvitløksyoghurt. Vi pynter opp bowlen med spinat, gresk ost og mynteblader.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
2 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Squash
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
25 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
4 g
Mild Mahal
½ stk
Hvitløk
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
1 pose
Mynte
½ stk
Lime
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
150 g
Basmatiris
1 ss
Vann (steg 1)
¼ ts
Sukker (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
3 dl
Vann (steg 3)
½ ss
Smør (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær rødløk i tynne skiver.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Bland en stor skvett limesaft, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.
Vend løk i væsken og sett til side.
Hell ut eventuell væske rett før servering.
Skyll kikerter.
Bland kikerter, aprikoschutney [1/2 pose, 2P], Mild Mahal, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en ildfast form.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til møre.
Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme. Rør inn Ginger Ninja og stek i 30 sek.
Skru opp på middels høy varme, og tilsett vann [3 dl | 6 dl]. Kok opp.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Rør og sett på lokk. Senk varmen til middels lav og la putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: Vær forsiktig når du steker krydderet slik at det ikke svir seg!
I mellomtiden, skjær squash [1/2 stk, 2P] og gulrot (uskrelt) i små, 1 cm, biter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek squash, gulrot og en klype salt og pepper i 2-3 min, eller til møre.
Når grønnsakene er ferdig stekt, legg dem på toppen av risen (mens risen hviler). Vær rask med å sette lokket på kjelen igjen.
Plukk mynteblader.
Skyll spinat.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
TIPS: Tilsett en skvett vann i yoghurten om nødvendig.
Anrett ris i skåler. Topp med spinat og kikerter.
Smuldre over gresk salatost [1/2 pakke, 2P] og pynt med syltet rødløk og mynteblader.
Drypp over litt hvitløksyoghurt.