topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk-inspirert ørret

Indisk-inspirert ørret

med ingefærris og frisk agurkyoghurt

Dagens middag passer for den som ikke har så mye tid til middagslaging, men som elsker gode og varierte smaker. Vi skal ta den klassiske ørreten med på en svipptur innom det indiske kjøkkenet. Som tilbehør skal vi lage en farge- og smaksrik ingefærkrydret ris med gulrot, spinat og cashewnøtter. Vi rører inn litt smør for ekstra fylde. Vi topper det hele med en frisk agurkyoghurt og et dryss mynte, i ekte indisk stil.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Sennep
Egg
Melk
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder Fisk)

150 g

Langkornet hvit ris

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

4 g

Mild Mahal

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Smør (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier688 kcal
Energi (kj)2880 kj
Fett28.5 g
Mettet fett10.2 g
Karbohydrater71.7 g
Sukker7.6 g
Protein34.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk. 

Tilsett ris, Ginger Ninja og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!  

Stek fisk
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og Mild Mahal.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu fisk og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt på innsiden.

Bland sammen
3

I mellomtiden, skyll spinat. 

Riv gulrot (uskrelt) grovt. 

Finhakk agurk. 

Bland yoghurt, agurk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål. 

Rett før servering, bland gulrot, spinat, cashewnøtter og smør [1 ss | 2 ss] sammen med den ferdige risen.

Servér
4

Anrett ris, fisk og agurk i seksjoner på tallerkener. 

Topp med revet mynteblader. 

TIPS: Liker du ikke mynte, reduser eller dropp den.