topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kikertgryte

Indisk kikertgryte

med mango- og fennikelsalat og koriander

Denne retten tar deg med på en kulinarisk reise til India. Vi lager en kremet kikertgryte med kokosmelk og spinat, smaksatt med våre egne indiske krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on, i tillegg til røkt paprikapulver. Server gryten på en seng av luftig jasminris, med en frisk og syrlig mango- og fennikelsalat som tilbehør.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Plantebasert
Allergener:
Selleri
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

½ stk

Lime

½ stk

Fennikel

1 stk

Løk

4 g

Curry-On

4 g

Mild Mahal

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Røkt paprikapulver

200 ml

Kokosmelk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pakke

Kikerter

½ stk

Mango

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier822 kcal
Energi (kj)3440 kj
Fett37.8 g
Mettet fett18.1 g
Karbohydrater95 g
Sukker18.6 g
Protein18.2 g
Natrium569.2 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 5,5 dl] i en mellomstor kjele.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], og la putre under lokk i 14 min på middels lav varme. Fjern kjelen fra varmen, og la hvile i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].

Halver fennikel [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver.

Skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 2 cm tykke terninger.

Finhakk mynte.

 

Bland salat
3

Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett limesaft, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en mellomstor skål.

Vend inn fennikel, mango og mynte. La marinere til servering.

Lag karri
4

I mellomtiden, finhakk løk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.

Stek løk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 2-3, til løk mykner.

Tilsett Mild Mahal, Curry-on og røkt paprikapulver. Stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett vann [1 dl | 2 dl] og kok opp. La putre under lokk på middels lav varme i 10 min.

Tilsett kikerter
5

Hell væske av kikerter.

Skyll spinat.

Når karrien har putret i 10 min, tilsett kokosmelk, grønnsaksbuljong, soyasaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts], kikerter og spinat. La putre i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.

Server
6

Fordel ris i skåler. Topp med kikertgryte.

Pynt med koriander.

Server mango- og fennikelsalat på siden.